Bekövetkezett: most már az Apple a legnagyobb okostelefon gyártó

Tech Hírek   |   2017.02.02 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   11033
02. feb Bekövetkezett: most már az Apple a legnagyobb okostelefon gyártó

Az almás logós gyártó végre felállhatott a smartphone-piac képzeletbeli dobogójának legfelső fokára.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a negyedéves piackutatási eredményekben mindig a Samsung szerepelt az első helyen, melyet az Apple és a Huawei követett a sorban. Most azonban fordult a kocka, ugyanis az Apple a tavalyi esztendő utolsó időszakában olyan jelentős mennyiségű iPhone-t adott el, hogy meg tudta előzni dél-koreai riválisát. 

2016 utolsó három hónapjában világszerte mintegy 78,3 millió Apple okostelefon talált gazdára, melynek köszönhetően az amerikai gyártó piacrésze 17,8 százalék magasságában alakult. Ehhez képest a Samsung ugyanezen időszakban csak 77,5 millió smartphone-t adott el, ami 17,7 százalékos piacrészhez volt elegendő. Megjegyzendő, hogy egy évvel korábban a Samsung 20,2 százalékos, az Apple pedig 18,6 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett.

A képzeletbeli bronzérem birtokosa a 44,9 millió készüléket eladott és ezáltal 10,2 százalékos piacrészt szerzett kínai Huawei, melyet a 6,7 százalékos Oppo, illetve az 5,8 százalékos Vivo követ a sorban. A globális okostelefon piacon 2016 utolsó negyedévében 438,7 millió terméket értékesítettek, vagyis közel 36 millióval többet, mint egy évvel korábban.

Kapcsolódó cikkek:
Az iPhone 7 Plusnál sokkal nagyobb kijelzőt kap a Galaxy S8
Elképesztő új iPhone-rekord: viszik, mint a cukrot
Telenor: Apple TV és iPhone egy csomagban



Kommentek megjelenítése