Rossz hír az első generációs iPhone tulajdonosoknak!

Tech Hírek   |   2017.01.19 - 22:00   |   Írta: Gergő.H   |   5392
19. jan Rossz hír az első generációs iPhone tulajdonosoknak!

Amennyiben rendelkezel egy első generációs iPhone-nal, azt ajánljuk hívj fel róla pár embert, ameddig itthon még lehet…

Az elmúlt napokban az amerikai telekommunikációs cég, az AT&T bejelentette, hogy hamarosan felhagy a 2G hálózatának üzemeltetésével. A 2007-ben bemutatott első, eredeti iPhone, amelyet gyakran iPhone 2G-ként is emlegetnek, a 2G hálózati kapcsolatot használja. Ez pedig azt jelenti, hogy az Amerikai Egyesült Államokban az AT&T ügyfelei nem lesznek képesek telefonálni, illetve mobilinternetes kapcsolatot létesíteni, amennyiben egy iPhone 2G készüléket használnak ‒ vagy bármilyen másik régi készüléket, ami szintén ehhez az adatáviteli hálózathoz kötött.

Persze mostanra ez már csak egy egész szűk kört érint, hiszen nem mintha emberek tömegei járkálnának még mindig iPhone 2G-vel a zsebükben. A 2G hálózatok elhagyása előbb vagy utóbb valószínűleg az összes hazai és külföldi telefonszolgáltatónál is egyaránt be fog következni, bár egyelőre úgy tűnik, hazánkban inkább utóbb. (Egyesek szerint még akár 10 év is van benne, mivel nem csak mobiltelefonok használják a 2G hálózatot.)

Korábban már arról is hallhattunk pletykákat, hogy az AT&T munkatársai már egy 5G hálózati projekten is dolgoznak, amely egyáltalán nem kizárt, így akár a 2G hálozat felszámolása során felszabaduló erőforrásak ezen a téren is kamatoztathatóak. Az AT&T megerősítette, hogy az elkövetkezendő időszakban a 4G/LTE hálózatuk fejlesztésére fognak koncentrálni.

Az elsőszériás iPhone-ok polcrakerülésekor a 2G technológia lassacskán kezdett lecsengeni, közvetlenül a 3G korszak eljövetele előtt álltunk.  A fejlődés szinte felfoghatatlan. Tegyük csak egymás mellé az iPhone 7-et, illetve az iPhone 2G-t! A telefonhálózati technológia terén hasonlóan nagymértékű változás érzékelhető. Eleinte szinte álmodni sem mertünk, hogy egy YouTube videót normálisan megnézhessünk a telefonunkon vonatozás, vagy utazás során, most pedig szinte gyorsabban betölt a videó, mintha az otthoni Wi-Fi hálózatra csatlakoznánk.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:
A legidősebb iPhone, a legfiatalabb ellen! [Videó]​
2000 dollárt ér egy bontatlan iPhone 2G a gyűjtőknek​




Kommentek megjelenítése