Minden, amit eddig a Galaxy S8-ról tudni vélünk

Almás Pletykák   |   2017.01.20 - 08:00   |   Írta: ARPII   |   4752
20. jan Minden, amit eddig a Galaxy S8-ról tudni vélünk

Hamarosan érkezik, a nagy iPhone-konkurens: a dél-koreai gyártó következő zászlóshajója, az S8.

Igencsak nagy a nyomás a Samsungon, ami az S8-at illeti, hiszen több újítást is be kéne mutatniuk a tavalyi S7-hez képest, valamint az iPhone 7 és 7 Plust is le kell majd pipálniuk. Viszont azt se felejtsük el, hogy a Note 7 fiaskó után, mindenki nagyon kritikus szemmel néz rájuk, így a biztonsági intézkedések elengedhetetlen részei kell, hogy legyenek az S8-nak.

Akkor mire is számíthatunk valójában az S8-tól? Itt van néhány a legvalószínűbb pletykákból:

4K felbontás

A Samsung eddig Quad HD (2,560 x 1,440) paneleket használt, azonban most már lehet, hogy ezeket 4K-ra cseréli.

A pletykák szerint a Galaxy S8 meglépi az 5,7 colos kijelzőre való váltást, nagyobb Super AMOLED, 4K-s (3840 x 2160) felbontással. Ezzel a megnövekedett kijelzővel, és a nagyobb pixelsűrűséggel, a mobil VR sokkal élesebbé és élvezhetőbbé válhat.

Egy másik teória az, hogy két készüléket mutatnak majd be, egy „simát” és az „Edge-t” Quad HD és 4K felbontással. A GSMArena szerint, azonban a Samsung elhagyja az „Edge” nevet, és „Plusra” cseréli, a nagyobb 6,3 colos kijelző miatt.

Emellett még azt is rebesgetik, hogy a Samsung teljesen megválik a hagyományos kijelzőtől, és kizárólag ívelt kijelzős S8-ak jelennek majd meg, ami nem egy rossz ötlet, hiszen ez már a gyártó védjegyévé vált.

 

 

A home gomb elhagyása

Ez a pont is kapcsolódik a kijelzőhöz, hiszen itt arról lenne szó, hogy az ujjlenyomat-olvasót alatta helyeznék el.

Amennyiben ezt megtennék, azzal úgy növelhetnék az S8 kijelzőjének a méretét, hogy a készülék mérete nem nőne. Illetőleg az is szóba jöhet, hogy csökkentik a készülék méretét hosszában, így könnyebb fogást biztosítva.

Egy mostani Samsung TV reklámban is feltűnt egy telefon, ami nem rendelkezett home gombbal. Nem valószínű, hogy a Samsung kiszivárogtatta volna itt az S8-at, inkább csak egy referencia dizájnt mutatott. Amennyiben a reklámban mégis egy valós telefonjuk jelent meg, akkor sem valószínű, hogy az S8 lett volna. Talán csak egy célzás volt a szándékra, hogy megválnának a home gombtól.

A tokgyártók renderei szerint a készülék ívelt kijelzővel és főgomb nélkül érkezik.

 

 

Nagyobb teljesítmény

Amennyiben a Samsung követi az eddigi politikáját, akkor két verzió készülhet a processzor tekintetben. Egyet a saját gyártású Exynos chipjükkel, egy pedig Qualcomm Snapdragonnal várható.

Az eddigi hírek alapján, a gyártó az Exynos 8895-öt használja majd Mali-G71-es grafikai chippel, ami 1,8-szor jobb grafikai minőséget jelenthet az S7-hez képest.

A másik modell a Qualcomm legfrissebb chipsetjét, a Snapdragon 835-öt kaphatja, amit a Samsung gyárt majd az új módszerével, amivel sokkal nagyobb hatékonyságot érhet el. A 835-ös chippel az S8 27%-kal teljesíthet jobban elődjénél.

Ami pedig a RAM-ot illeti, ott sem fogunk hiányt szenvedni, hiszen a várakozások 8, de legalább 6 GB-ról szólnak. Feltehetően mindenképpen meghaladják majd az S7 4GB-ját.

 

 

Jack csatlakozó

Az Apple nagy visszhangot keltett azzal, hogy eltávolította a fülhallgató bemenetet az iPhone 7 és 7 Plus-ról. Ebben az évben pedig úgy tűnik, hogy az androidos telefongyártók is készek belépni ebbe a klubba.

Bár a Samsunggal kapcsolatban egyelőre nagyon megoszlanak a vélemények. Amennyiben nem teszik meg ezt a lépést, akkor az Apple orra alá dörgölhetik, ha viszont igen, akkor biztosan másolással illetik majd őket az almások. Még akkor is, ha más, kínai gyártók is ugyanígy tettek a dél-koreaiakat beelőzve ezzel.

 

 

„Bixby” AI asszisztens

Már minden nagyobb gyártónak van saját személyi asszisztense, az Apple-nek ott van a Siri, a Microsoftnak a Cortana, a Google-nek pedig az Asszisztens. Most pedig úgy tűnik, hogy a Samsung is elkészíti saját digitális asszisztensét.

A pletykák szerint az S8 a Bixby névre keresztelt asszisztenst kapja majd, amit a Samsung a Vivtől vett tavaly októberben. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a Viv megalkotója, készítette korábban a Sirit is, amit később eladott az Apple-nek. A Samsung várhatóan nem butítja le a Vivet, így simán az a földbe fogja tiporni az Apple asszisztensét.

 

 

Időjárás-állóság

A Samsung készülékei már évek óta vízállóak. Az S7-es szériával pedig felléptek az IP68-as szintre. Ez azt jelenti, hogy fél órán keresztül használhatjuk a készüléket, akár 1,5 m mélyen. Emellett porállóak is anélkül, hogy bármilyen sapkát, vagy fedelet használnánk a készülékhez. A gyártó nem valószínű, hogy ettől vissza fog lépni a továbbiakban, azonban már az sem, hogy előre, így az S8 is az IP68-as besorolást kapja majd.

 

 

Egy, vagy két kamera

Ebből a szempontból szinte semmilyen adatot nem tudunk a készülékről, azonban logikusan gondolhatnánk azt, hogy az iPhone 7 Plus után a Samsung is duplakamerát használ majd. Ehhez hozzájön még az is, hogy minden készülék, ami Snapdragon 835-öt használ, különösebb beavatkozás nélkül képes támogatni a duál kamerát. A dél-koreai cégben pedig van is szabadalma ilyen kamerára, azonban tudjuk, hogy nem minden szabadalomból lesz valós termék.

Az előlapi kamerát illetően már több lehetséges információ van. A Pocketnow szerint, a Galaxy S8 az előlapon 8 megapixeles kamerával lesz felszerelve, ami nagy lépés az S7 5 megapixeles szenzorjához képest. Arról nem is beszélve, hogy ezzel anagy versenytárs, az iPhone 7 szenzorán is túllépne, nagyobb felbontású kamerája lenne.

 

 

Megjelenési dátum

A Samsungnál már tradíció, hogy az MWC-n mutatják be legújabb zászlóshajójukat. Azonban ebben az évben megtörve az eddigi hagyományt, ez máshogyan lesz. A cég ugyanis kihagyja az MWC-t és áprilisban, a saját eseményén mutatja be készülékét.

 

 

Forrás: HasználtAndroid


Kommentek megjelenítése