Exkluzív: Az Apple főhadiszállásán jártunk

Tech Hírek   |   2016.12.19 - 20:29   |   Írta: Fischer András   |   4491
19. dec Exkluzív: Az Apple főhadiszállásán jártunk

Kaliforniai utazásunk során lehetőségünk nyílt meglátogatni kedvenc cégünk, az Apple központját Cupertinóban.

Ebben a cikkben a látogatásról fogunk beszámolni. Már írtunk a múlt héten arról, hogy sikerült a lehetetlen, találkoztunk Tim Cookkal, az Apple vezetőjével. Megígértem, hogy magáról az Apple Campusról is írok, ezt az ígéretemet most teljesítem. Ismerősnek hangozhat a ,,Cupertino" illetve az ,,Infinite Loop" az Apple-t kedvelőknek. Sokan ‒ ahogy eddig én is ‒ úgy gondolják, hogy az Apple központja az Infinite Loop 1 címen található, Cupertino városában. Tévedés.

Cupertino egy kisváros Kaliforniában, körülbelül 60 000 ember él ott. Egy kis túlzással, de azt mondhatom, hogy a városban megtalálható épületek 20%-a előtt ott virít az almás logó. Az Apple központját nem egy épületnek kell elképzelni, hanem rengeteg épületnek. Minden egyes ágazatnak külön épülete van, a Sirit fejlesztők például elég messze vannak az Infinite Looptól. Akkor miért ilyen nagy a jelenetősége az Infinite Loopnak? Egyszerű, az Infinite Loopon vannak a cég vezetői, illetve a legfontosabb épületek. Tim Cook irodája is az Infinite Loop 1 alatt található meg.

Az utca elnevezése nem véletlen. Az infinite nem jelent mást mint végtelen, a loopot pedig körnek fordíthatjuk. Ha térképen ránézünk az Infinite Loopra, akkor az utca egy kör alakját formálja. Körbe lehet autózni az itt megtalálható épületek között, mi ezt megtettük. Íme egy videó:

 

 

Kívülről túl sok minden nem látszik. Rengeteg biztonsági őr dolgozik az Apple-nél, akik a látogatóknak még azt sem engedik meg, hogy az előtérbe lépjenek be, vagy hogy megnézhessék a cég karácsonyfáját. Az Apple alkalmazottak viszont bevihetnek látogatókat, X.Y. (anonimitást kért tőlünk) által sikerült megnéznünk a Campust belülről. Fényképet sajnos még az udvarról sem készíthettem, csak az épületen kívül.

Az egész Campust átjárja az Apple szellemisége. Elegáns letisztultság, szolid színek, finom vonalak. Teljes mértékben tükrözi a termékeik kialakítását. Biztos vannak olyanok, akik unalmasnak nevezik az irodát, én elegánsnak nevezném inkább. Nincsenek rikító színek, semmi extra. Viszont ami van, az nagyon szépen, a helyén van. Este mentem oda, mégis rengetegen dolgoztak. Úgy tűnt, hogy az ott dolgozók szívesen vannak a cégnél, viszont azt is láttam rajtuk, hogy nagyon feszített a tempó, sok időt, energiát követel a cég tőlük. Nagyon sokan még éjszaka is dolgoznak. A cég vezetősége ugyanakkor odafigyel arra, hogy jó legyen az alkalmazottak munka-kikapcsolódás egyensúlya, ezért az udvarban gyakran szerveznek koncerteket, mindig teltház van. Van több kosárlabda pálya is, ebédszünetben sokan játszanak itt.

Milyen érzés volt nekem ott lenni? Hihetetlen. Bámulatos, hogy azon a járdán volt lehetőségem sétálni, amelyen anno még Steve Jobs sétált. A belső udvar gyönyörű, nagyon szép a kert. Minden egyes fa, fűszál szabályosan áll, szép volt a karácsonyi dekoráció is. A Campuson található meg a világ legjelentősebb Apple boltja, erről egy másik cikkben fogunk beszámolni. 

Kapcsolódó cikk:
Útra keltünk
Exkluzív: Tim Cookkal fotózkodtunk
A Teslánál jártunk



Kommentek megjelenítése