Happy Thanksgiving mindenkinek, holnap Black Friday!

Tech Hírek   |   2016.11.24 - 07:29   |   Írta: H.A   |   3555
24. nov Happy Thanksgiving mindenkinek, holnap Black Friday!

Ne felejtsétek el, hogy holnap Fekete Péntek és az Apple üzletekben komoly leárazásokra lehet számítani. Ma már ne vegyetek MacBook Prót!

A hálaadás (Thanksgiving) talán az egyik legjelentősebb ünnep az Egyesült Államokban. Minden év november negyedik csütörtöki napjára esik és ilyenkor az üzletek zárva vannak. Az emberek óriási pulykákat sütnek, amit a családjuk körében fogyasztanak el édes krumplival és Cranberry szósszal.

Aztán, ha jól teleettük magunkat csütörtökön, pénteken már kezdődik  is a teljes őrület egy napig! A Fekete Péntek (Black Friday) az USA-ból ered, és minden év novemberében a csütörtöki hálaadást követő pénteki napon tartják. Innentől kezdődik a karácsonyi bevásárló szezon, nagyjából 138 millió amerikai vásárló lepi el az üzleteket ezen a pénteken.

A boltok reggel 5 kor, de sok esetben már éjfélkor kinyitnak. Óriási leárazások várják a vásárlókat, nem ritka az 50-70%-os árcsökkenés és ezek nem egy egy termékre, hanem a bolt egész árukészletére vonatkoznak. Ilyenkor szinte lehetetlen parkolót találni, a bevásárlóközpontok környékén teljes az őrület. Aki nem volt még az USA-ban Fekete Pénteken, annak nehéz elképzelni mi folyik ezen a napon.

A Fekete Pénteken produkált bevételi számok beleszámítanak az USA éves makrogazdasági adataiba, talán ez is jól érzékelteti ennek a napnak a jelentőségét. Idén pénteken, a magyar, online AppStore-ban is komoly leárazások lesznek.

 

 

Kapcsolódó cikk:
Black Friday 2016: Kedvezmények az iCentre-nél!
Black Friday 2016: Apple Store Magyarország!
Black Friday 2016: Áruházak újratöltve



Kommentek megjelenítése