Elkészült Jony Ive karácsonyfája

Tech Hírek   |   2016.11.20 - 22:10   |   Írta: Pausch Rita   |   3765
20. nov Elkészült Jony Ive karácsonyfája

Az Apple vezető tervezője tőle megszokottan egyszerűre vette a figurát.

Korábban írtunk már róla, hogy a londoni Claridge’s hotel felkérte Ive-ot, hogy idén ő tervezze meg a karácsonyfájukat. Ez a feladat nagyon is megtisztelő, mivel már hetedik éve, hogy minden évben híres tervezőket bíznak meg ezzel a kissé szokatlan feladattal.

Ive persze szokás szerint segítségül hívta kedvenc munkatársát, Marc Newsont, sőt még a neves díszlettervezőt, Michael Howells-t is. Ők így hárman úgy belejöttek, hogy egy karácsonyfából több is lett és az ünnepi installáció lényegében beborította a szálloda egész előterét.

Aki belép a Claridge's halljába az rögtön egy hóval borított erdőben találja magát, ahol nincs felesleges cicoma és nem csüngenek a csillárról piros ruhás Télapók. Ugyanazt a letisztult egyszerűséget találja itt a látogató, ami az Apple készülékeket is jellemzi.  

Az installációt a következőképpen rendezték be: Négy méter magasba helyezett lámpák világítják meg az egész teret. A háttérként a falra helyezett behavazott nyírfaerdőről készült, fekete-fehér képek szolgálnak, alul fehér padlóval. Ezek elé helyeztek néhány vastag fenyőfa törzset, és lombokat, nyírfa törzseket és a főszereplő erdei fenyőket.

Vagyis nyoma sincs csillogó gömböknek, nincsenek világító füzérek, nincsenek angyalkák és karácsonyi zoknik…

„A természetnél kevés egyszerűbb és gyönyörűbb dolog van. Ez volt a kiindulási pontunk. Különböző organikus formákat rétegezni a technológiával. Egy hívogatóan varázslatos kalandot szerettünk volna megalkotni, ami a hatalmas tradíció tiszteletünket ünnepli, miközben megmutatja, hogy milyen izgatottan tekintünk a jövőbe és az elkövetkező dolgokra.” – közölte Sir Jony Ive és Marc Newson.

 

A Claridge’s karácsonyfája régóta az ünnepi időszak kezdetének szimbólumává vált az angol fővárosban. Számtalan látogatót és londonit vonz a dekoráció minden évben. Ez a hetedik év, hogy egy kedvenc szállóvendéget kérnek meg arra, hogy a karácsonyfát a saját, különleges stílusában tolmácsolja.

Kapcsolódó cikk:
Jony Ive karácsonyfája

 


Kommentek megjelenítése