5 ok, amiért érdemes iPhone 7-re váltani

Tech Hírek   |   2016.10.17 - 20:17   |   Írta: Pausch Rita   |   21488
17. okt 5 ok, amiért érdemes iPhone 7-re váltani

Avagy miben jobb az iPhone 7 a korábbi almás mobiloknál?

Gyakran szegezik a kérdést szerkesztőségünk tagjainak, hogy mennyire érdemes, illetve egyáltalán érdemes-e váltani a legújabb almás mobilra. A válasz kicsit bonyolultabb annál, hogy igen vagy nem. Inkább érdemes tovább árnyalni a kérdést azzal, hogy melyik modellről.

Nézzük, hogy a változtatások tükrében miben jobb a hetes!

Vízbarát

Folyamatos vita a fórumokon itthon és külföldön egyaránt a vízállóság kérdése. Egyesek a szabvány leírást lobogtatják, mások az Apple állásfoglalását. A lényeg, az iPhone 7 IP67-es szabványnak felel meg, az Apple szerint „cseppálló és víztaszító”. Nyugodtan beleejthető a vécébe…

Szebb képek

Igen, a kamera jobb lett, az optikai képstabilizátornak köszönhetően élesebb képek készülhetnek, valamint a hetes jobban teljesít a korábbi modelleknél rosszabb fényviszonyok között is.

 

Jobb hangzás

A készülék most már sztereó hangzást produkál, így kétszer hangosabb a 6s-nél. Ez jó hír lehet gamereknek, azoknak, akik szeretnek mobilon filmet vagy videoklipeket nézni, vagy gyakran telefonálnak kihangosítva. Bár a Lightning csatlakozós füles már egy másik kérdés…

 

 

Jobb kijelző

A kijelzőt sikerült olyan szinten kalibrálni, hogy LCD-ként is felveszi a versenyt az AMOLED kijelzőkkel. (De tudjuk, ez attól még nem az!) Egyes felhasználók szerint sötétben sokkal jobb a használata, mint korábbi modelleknél.

 

 

Jobb üzemidő

Minimálisan nagyobb az aksi, de az üzemidő jobb a korábbi készülékekhez képest, ha csak pár órával is. Állítólag. (Illetve, van, aki szerint nem.)

Összegzés

Az egy évvel ezelőtti 6s készülékekről a 7 szériára csak akkor indokolt a váltás, ha kulcsfontosságú a „vízállóság”. A könnyűbúvárkodás továbbra sem javallott a készülékkel, de azért bőven van különbség a mostani vízállóság és a 6s vízállósága között. Más szembetűnő különbség a jack hiányán kívül amúgy nincs. A kamerák természetesen jobbak, különösen a 7 Plus modellnél, de annyira nem, hogy indokolná a váltást.

A sima 6 szériához képest már van különbség még a készülék anyagában is, de hallottunk olyan véleményt, aki annyira nem érzékelte az eltérést használati szempontból. Az biztos, hogy a 6-hoz képest azért már több differencia van, kezdve a 3D Touch funkcióval (ez már a 6S-ben is volt), ami egy igazán jó dolog, ha valaki használja a mindennapok során.

A korábbi készülékekről viszont feltétlenül ajánlható a váltás.

Kapcsolódó cikk:
Újabb iPhone 7 vízállóság teszt [Videó]
Fotós vakteszt: iPhone 7 és a nagy riválisok

 


Kommentek megjelenítése