Vizsgálják a felrobbant iPhone 6s Plus-okat

Tech Hírek   |   2016.10.11 - 11:00   |   Írta: L Ferenc   |   5682
11. okt Vizsgálják a felrobbant iPhone 6s Plus-okat

Az Apple alapos vizsgálatot indít a kigyulladt iPhone-okkal kapcsolatban.

Mostanság szinte minden második híradás a felrobbanó Samsung Galaxy Note7 okostelefonokkal foglalkozik, azonban e tekintetben az ellentáborban sincs feltétlenül minden rendben. Az elmúlt időkben egy iPhone 7 Plus, egy iPhone 7 és két darab iPhone 6s Plus kapott lángra, mely esetek közül az utóbbi két készülék ügyében most alapos vizsgálatot indított az Apple. 

Az egyik iPhone 6s Plus éjszaka, töltés közben robbant fel: a tulajdonos először furcsa sistergésre lett figyelmes, aztán pukkant egyet a készülék, majd pedig lángok csaptak fel a kijelzőből. A telefon megolvasztott két Apple Watch állványt, de szerencsére ennél nagyobb baj nem történt, mert a kigyulladt készüléket gyorsan vízbe dobták. Ezt követően az Apple felajánlott a tulajnak egy csere iPhone 6s Plus-t, egy új töltőt, két új Apple Watch kiegészítőt, illetve a lehetőséget arra, hogy amennyiben az árkülönbözetet megfizeti, akkor iPhone 7 Plus-ra válthat. Kicsit azért talán elegánsabb lett volna az Apple részéről, ha kapásból egy ingyenes iPhone 7 Plus-t ajánlott volna fel.

A másik iPhone 6s Plus állítólag egy osztályteremben, egy tanuló zsebében robbant fel - a készülék logikusan nem volt töltőn a robbanás pillanatában, és érdekesség, hogy a tulaj elmondása szerint az akkumulátora teljesen le volt merülve. 

Kapcsolódó cikkek:
Nem, az iPhone 7 nem robban fel
iPhone 7 hivatalos árak
iPhone 7: új is, meg nem is



Kommentek megjelenítése