10 ok, miért jobb a Note 7 egy iPhone-nál

Tech Hírek   |   2016.08.07 - 07:30   |   Írta: ARPII   |   10380
07. aug 10 ok, miért jobb a Note 7 egy iPhone-nál

Összeszedtünk nektek 10 dolgot, ami a Note 7-ben megtalálható, de az iPhone-okban nem.

A hetekben rengeteg titok és pletyka lengte körül a koreai gyártó legújabb készülékét. Most azonban lehullt a lepel. A phablet zászlóshajót a New York-i Hammerstein bálteremben mutatták be, a rajongók legnagyobb örömére. A Samsung legújabb és legjobb tulajdonságai: a hajlított szélek és a letisztult, sima dizájn, mind feljavították a Note 5-öt. Ne féljünk azonban, hisz a mostani Note is bőven tartogat számunkra pár elképesztő funkciót!

Itt az idő, hogy összemérjük a phabletek koronázatlan királyát, a Galaxy Note 7-et az iPhone 6S Plus-szal.

Kezdjük is az almás oldallal! Az Apple 2014-ben adta ki első, nagyobb méretű, phablet telefonját a 6 Plus-t. Ez a méretválasztás a vásárlók kedvéért történt. Az emberek nagyobb iPhone-t akartak, az Apple megadta nekik. Az iPhone 6 Plus és 6S Plus azonban a méretet indokló semmilyen új funkciót nem tartalmaznak.

A másik oldalon pedig ott van a dél-koreai gyártó. A Samsung rengeteg phablet-orientált funkcióval fűszerezte meg a Note 7-et. Rengeteg fantasztikus újítás van a gyártó új készülékében, amit egy iPhone-ban nem találhatunk meg. Most összegyűjtöttük nektek a 10 legjobbat.

S Pen Stylus

Természetesen vannak különböző ceruzák, amik használhatók iPhone 6S-sel is, azonban egy sem nyújt akkora élményt és szoftveres támogatást, mint a Note 7-é.

Az S Pen-élmény a Note szériával mindig is fantasztikus volt, most a Note 7-tel pedig jobb, mint valaha. A finomítások során, a Samsung különféle jegyzet alkalmazásait egyetlen ’’Samsung Notes’’-ban egyesítették. Ezen felül, új Air Command funkciókat is kaptunk, fordító és nagyító formájában, valamint egy videót most már könnyen GIF formátummá tudunk alakítani. Maga a toll is megújult, 7 mm-es heggyel, amivel a használatot a golyóstollal íráshoz hasonlóvá teszik számunkra.

Always On kijelző

Az Always On egy újabb funkció a hosszú sorban, amit egy iPhone-ban nem találunk meg. Ennek működése igen egyszerű, az AMOLED kijelzőnek hála, a fekete szín nem meríti a telefon akkumulátorát. Így lezárt kijelzőnél a készülék egy órán belül megközelítőleg 1%-ot merül csupán, emellett pedig pár fontos, általunk kiválasztott értesítést és információt láthatunk. Például az időt, a naptárat, bizonyos értesítéseket és sok mást.

Screen Off Memo

Miközben telefonunk alvó állapotban van, és előhúzzuk az S Pent, egyből elkezdhetünk írni egy emlékeztetőt, vagy amit szeretnénk, anélkül, hogy feloldottuk volna a kijelzőt. A kép a jegyzet tetején pedig megmutatja, hogy ez hogyan is fog kinézni. Azonban ez még nem minden! Ha például írtunk egy bevásárló listát, és ezt hozzáadtuk az AOD kijelzőhöz, akkor nem kell majd állandóan feloldanunk készülékünket, ha meg akarjuk nézni mi is a következő tétel a listánkon.

 

Super AMOLED kijelző

Elképesztő, hogy az Apple versenytársait, hogy ösztönözte, amikor jobb kijelzőket kezdett használni. Érthetetlen azonban, hogy az almás cég miért ragadt le még mindig az LCD paneleknél. A 6S-nek elég szolid kijelzője lett, ami össze sem hasonlítható a Samsung teljes feketét és éles kontrasztokat nyújtó Super AMOLED-jével.

2K felbontás

Az Apple a kijelző felbontásnál is lemaradt. A 6S 720p-s felbontású - igen 720p! -, a 6S Plus pedig 1080. Mialatt a Samsung quad HD kijelzője sokkal szebb és tisztább képet mutat.

Írisz-szkenner

Talán az Apple volt az első cég, ami népszerűsítette az ujjlenyomat-olvasót az okostelefonokban. A Samsung ezt egy még magasabb szintre emelte új írisz-szkennerével. A Galaxy Note 7 felismerni a tulajdonosát a szeme alapján. Ezt a dedikált előlapi kamerájával teszi, ami egy speciális infravörös szenzorral működik együtt. Most arra gondolhatnánk, hogy ezt simán kijátszhatjuk egy fotóval az illetőről, pedig nem. A funkcióval feloldhatjuk készülékünket, elfogadhatunk mobilos fizetést, vagy hozzáférést biztosíthatunk egy Titkos Mappához.

Titkos Mappa

Mi is volt az a Titkos Mappa, amit említettünk? Ez egy hihetetlen új funkció, aminek segítségével a Note 7 felhasználók, az elrejteni kívánt fájljaikat egy titkosított mappában tárolhatják. Ez sokkal jobban megvédi ezeket, mint más, erre használatos alkalmazások. Így, ha feloldjuk a készülékünket, megoszthatjuk ezeket barátainkkal, családtagjainkkal, anélkül, hogy hozzáférést adnánk nekik hozzá.

Ami pedig igazán nagyszerűvé teszi ezt a funkciót, az az, hogy nem csupán képeket és jelszavakat tárolhatunk benne, de megtehetjük azt is, hogy a mappán belül telepítünk egy alkalmazást. Így például lehet egy privát Gmail fiókunk a nyilvános mappában, és egy munkahelyi a titkosban.

IP68 víz és porállóság

Szerintünk ez a pár szó önmagáért beszél.

Bővíthető memória

Itt szintén nem kell semmit írnunk, hiszen az almás oldalon erről szó sincs.

Akkumulátor élettartama

Sorolhatnánk még tucatjával a funkciókat, de tíznél megállunk. A Note 7-be egy igen masszív 3500 mAh akkumulátor került, három különböző akkukímélő móddal, és gyorstöltési lehetőséggel. Ezzel szemben az iPhone 6S Plus 2750 mAh akkumulátorához, csak egy akkumulátor-kímélő lehetőség tartozik, gyorstöltési lehetőség nélkül.

Nektek melyik funkció nyerte el legjobban a tetszéseteket? Írjátok meg kommentben.

Forrás: HasznaltAndroid.hu BRG


Kommentek megjelenítése