CSR Racing 2 ・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.07 - 21:42   |   Írta: Ca$h   |   9156
07. aug CSR Racing 2 ・Tesztlabor

A nagysikerű CSR Racing, a gyorsulási versenyek hordozható platform királya visszatért, ezúttal szebb, jobb és királyabb, mint valaha.

Ha a játékról rajtam kívül másnak is a hősidőket idéző Need for Speed első részei jutnak az eszébe, azon egyáltalán nem csodálkoznék. Nem tudom már pontosan melyik rész volt az, amiben megjelentek a drag, avagy gyorsulási versenyek, de a rövid, ámbátor igencsak intenzív futamok egy pillanat alatt belopták magukat a szívünkbe. A gyorsulási verseny lényege a CSR Racing világában annyi csupán, hogy negyed, vagy esetlegesen fér mérföld alatt, két kocsi közül ki lesz az, aki hamarabb a célvonalba ér. Ennek a dolognak természetesen több fontos tényezője is lehet. Ott van első körben a verda technikai felszereltsége, műszaki állapota, a belerakot tuningok erőssége és végül pedig, de nem utolsó sorban, maga a söfőr tudása. 

Nagyon sok múlik azon, hogy mi a „kormány” mögött képesek vagyunk-e hibátlan starttal indulni. Ehhez nem kell mást tenni, mint a gázpedált ügyesen adagolva, a fordulatszámmérőn abba a tartománnyal startolni, ami még zöld. Ha ez sikerült, akkor nem fognak a gumik kipörögni, illetve lomha lajhár módjára sem fogunk indulni, leginkább csak kilővünk, mint a puskagolyó. A fordulatszám viszont továbbra is magason marad, szóval alaposan oda kell figyelnünk arra, hogy mikor váltunk kettesbe. Ilyenkor is oda kell figyelni, ugyanis ha továbbra is eltaláljuk a zöld tartományt – ami hozzátenném minden váltásnál máshol van –, akkor csinálunk úgymond tökéletes váltást, aminek az eredménye a sebesség fenntartása, ideális növekedése és sokkal ideálisabb gyorsulás lesz. 

Ugyancsak fontos tényező tud lenni, hogy a megvásárolt nitrót mikor használjuk fel. Eleinte a T1-es kategóriában azt tanítják nekünk, hogy hármas után érdemes bekapcsolni, ezzel a  végsebességünket maximalizálva, gyorsabban előkészítve a négyesre való váltást. Viszont letolva pár online meccset, azt fogjuk megtanulni, hogy sokkal jobban megéri rögtön egyes után bekapcsolni, ezzel villámgyorsan felgyorsulunk kettesig és lehet, hogy a verseny végéig már négyesbe sem kell kapcsolnunk. Természetesen az is nagyon fontos, hogy negyed vagy félmérföldes versenyen indultunk-e. Ugyanis, ha már rögtön az elején ellőjük mindenünket kb. a verseny felénél le fognak minket gyorsulni a nálunk jóval rutinosabb versenyzők. Szóval, nem árt tudni, hogy a kocsink mire képes, ahogyan arra is figyeljünk mindig, hogy éppen milyen hosszú versenyben vagyunk.

A CSR Racing folytatásában minden a tuningolásról szól, ahogy nyerjük egyik versenyt a másik után, és esetlegesen csatlakozunk egy csapathoz is – crew –, egyre több lehetőség nyílik meg előttünk és egyre magasabb erősségű alkatrészeket tudunk majd vásárolni. Ezeknek a maximális szintje a stage 6-os, amit megvenni nem lehet csak véletlenszerű sorsoláson tud nekünk szerezni Donna Banks, a ritkaságok nagy szakértője. Nála lehet természetesen valódi pénzért is vásárolni, illetve szerencsére négy óránként kapni fogunk egy ingyenes alapcsomagot is, ami néha igencsak ritka alkatrészekkel is megjutalmazhat minket, érdemes ezért a notificationt bekapcsolva hagyni, és odafigyelni rá.

A megvásárolt alkatrészeken kívül, különböző ritkaságú fúziós cuccokkal is fogunk találkozni, amiket ugyancsak Donna sorsol ki nekünk. A gond csak az, hogy számtalan autómárka létezik a játékban és a ritkaságuk alapján – uncommon, rare, epic – is több kategória létezik, szóval lehet, hogy éppen egy olyan stage-ben van valamelyik frissen vásárolt alkatrész, hogy bele lehet rakni fúziós alkatrészt, de nem minden esetben lesz belőle a raktáron. Illetve, arra is oda kell figyelni, hogy ezeket nem tudjuk csak úgy kedvünkre ki-be szerelni, csak borsos ráköltéssel, ráadául aranyból – ami nagyon ritka –, nem pedig kreditből, amiből azért lehet keresni rendesen. Szóval, ahogyan azt a játék is írja, mielőtt beszerelnénk egy fúziós alkatrészt gondolkodjunk előre, ez leginkább azt jelenti, hogy ha lehetséges, várjunk vele stage 5-ig, mert akkor éri meg a legjobban berakni. Ha mindez nem lenne elég, még valódi tuningolási lehetőségeink is lesznek, mégpedig a stage 4-es fokozattól a nitrót, váltót és a keréknyomást tudjuk finomhagnolni. Érdemes ezzel is foglalkozni, mert simán rá tudunk rakni a verdára még olyan 100-200 plusz pontot.

Természetesen kozmetikázni is tudjuk kedvenc verdánkat, számtalan módon lehet optikailag szépíteni a verdánkat, kihasználva a játék döbbenetesen szép grafikáját, igazi remekműveket tudunk majd alkotni. Szerencsére a garázsban egyszerre akár hat kocsink is lehet, szóval lesz dolgunk bőven. A játékban van egy apró sztori vonal is: amikor a város különböző kerületeinek versenybandáját akarjuk legyőzni, mindig van négy fokozatosan nehezedő grund, majd végül jön a főgóré. Természetesen az összesnek hatalmas nagy az arca és megy a szájkarakte keményen. Ha sikerült egy kerület góréját legyorsulni, akkor további győzelmeket kellene aratnunk, amikor is egyre erősebb verdával jön ellenünk. A végén fel fog nekünk ajánlani egy hatalmas lehetőséget, amikor is, ha mi győzünk, elvihetjük a kocsiját, ha ő győz akkor viszont aranyban fizetünk neki. Ilyenkor a játék eléggé gusztustalan módon felajánl nekünk egy speciális nitró-szettet, amivel biztosan nyerni tudunk, ez természetesen valódi pénzbe kerül. Az a tapasztalatom, hogy ha nem vesszük meg, esélyünk nincsen nyerni, szóval még mi fogunk fizetni. Ergo érdemesebb inkább passzolni a versenyt. Egyszer valaki azért próbálja ki mi történik, ha kimaxolt verdával megyünk ellene, tökéletesen indulunk és minden váltásunk tökéletes, illetve a nitrót is jókor használjuk. Ha ekkor sem sikerül elnyerni a verdáját, képzeletben vonjunk le egy pontot a játék értékeléséből.

A CSR2 egy nagyon szép, minőségi, alaposan meghegesztett, jó munkásemberek által készített játék. Minden bitjéből a minőség érezhető, viszont az, hogy csak gyorsulási versenyek vannak benne, legyen bármilyen élvezetes is, egy idő után monotonná teszi a játékot. Lesznek benne olyan apró, ámbátor idegesítő bugok és butaságok – pl. minden verseny után a garázsba dob vissza, de miért, amikor én tovább akarok versenyezni –, amik rontanak egy kicsit az összképen, illetve a mikrotranzakciós részek is példátlanul pofátlanok. Szóval, a végeredmény egy atombiztos jó, amit mindenkinek ki kell próbálnia, ha szereti az autós játékokat, ha nem, ha másra nem is, de NFS nosztalgiázásra mindenképpen tökéletes! 

Szerintünk: 8/10

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

SaveSave


Kommentek megjelenítése