Apple Pay vs Paypal

Tech Hírek   |   2016.06.21 - 17:02   |   Írta: B.Balázs   |   4193
21. jún Apple Pay vs Paypal

Az ősszel megújuló fizetési rendszer óriási veszélyt jelenthet a jelenlegi uralkodóra.

Mint azt a múlt heti keynote-on is hallhattuk, az Apple Pay hamarosan online fizetési eszközként is megérkezik a felhasználók számára. A Piper Jaffray egyik elemzője, Gene Munster utánajárt, hogy mire is számíthatunk a piaci résztvevőktől. Miután beszélt a fejlesztőkkel és az online kereskedőkkel, egyértelművé vált számára, hogy az Apple Pay terjeszkedése könnyen megnehezítheti a Paypal életét.

Az ősszel — a macOS Sierrával egyidőben — megjelenő, megújult Apple Pay, a Safari szerves része lesz, mely az azt támogató weboldalakon automatikusan felkínálja majd ezt a fizetési opciót. A fizetés a Touch ID-val rendelkező készülékekkel, vagy egy éppen viselt Apple Watch segítségével pedig rettentően egyszerű lesz.

Az online piacot uraló, top 100 cég közül 21 már leszerződött az Apple Pay rendszerére, másik 10-nél aláírás előtti állapotban vannak a szerződések. Összehasonlításképpen, az 1998-ban alapított Paypal, ezek közül 56-nál válaszható fizetési eszközként.

Munster véleménye szerint, az Apple márkanév ismeretsége miatt, a kereskedők és a vásárlók sokkal könnyebben fogadják majd el az új fizetési opciót. Úgy gondolja, hogy a jelenlegi PayPalt használó kereskedők 43%-a az első perctől el fogja fogadni az Apple Pay-t is, főleg hogy a Piper Jaffray becslései szerint a PayPal tranzakciók mintegy 30%-a jelenleg is Apple készülékeken megy végbe. 

A felhasználók egyértelműan arra vágynak, hogy az életük kényelmesebb legyen, és minél több dolgot kínál az Apple a saját rendszerébe integrálva, annál inkább ebbe az irányba tudja mozdítani az embereket. Amikor majd egymás mellé kerül egy PayPal és egy Apple Pay gomb, én úgy gondolom, hogy lényegesen többen fogják az Apple fizetési rendszerét választani.

Miért? Egyszerű a válasz. Azért, mert az lesz kényelmesebb. 

Az Apple Pay 2014 óta működik jelenlegi formájában, havonta 12 millió aktív felhasználóval. A PayPal nagyjából 184 millió regisztrált felhasználója 2016 első negyedévében 81 milliárd dollárnyi tranzakciót hajtott végre, mintegy 200 országban.

Van még hova fejlődni, de kiváncsian várjuk a számokat jövő ilyenkor. 

Forrás: Appleinsider


Kommentek megjelenítése