A Microsoft és a Sony már a fasorban sincs

Tech Hírek   |   2016.06.14 - 09:06   |   Írta: L Ferenc   |   4987
14. jún A Microsoft és a Sony már a fasorban sincs

Az Apple a világ második legnagyobb okostelefongyártója - neves amerikai és japán riválisa eltörpül mellette.

Az IC Insight legfrissebb előrejelzése szerint a Microsoft és a Sony az idei évben olyan gyengén fog teljesíteni az okostelefon piacon, hogy mindkét cég ki fog hullani a tizenkét legnagyobb gyártót felvonultató toplistáról. Az idei esztendő első negyedévében a Microsoft mindössze 2,3 millió mobilt adott el (az Apple által forgalmazott mennyiség huszonketted része), és az előrejelzések azt mutatják, hogy a 2016-os esztendőben alig 15 millió Lumiát fog piacra dobni. A Sony sem teljesít sokkal jobban, ez a japán vállalat ugyanis az idei év első három hónapjában mindössze 3,4 millió Xperia smartphone-t adott e. Az IC Insight szerint idén a tizenkét legnagyobb okostelefon gyártó közül nyolc kínai lesz. 

Az idei esztendő első negyedévében világszerte mintegy 349,2 millió okostelefon talált gazdára, ami 3,9 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakához képest (336,3 millió). A piacot továbbra is a dél-koreai székhelyű Samsung uralja, mely 81,2 millió készüléket adott el a jelezett időszakban, ily módon pedig 24,1 százalékról 23,2 százalékra csökkent a részesedésre. 

A képzeletbeli dobogó második fokára az 51,6 millió okostelefont eladott amerikai Apple állhat fel, melynek piacrésze egy év alatt 17,9 százalékról 14,8 százalékra csökkent. A bronzérem a kínai Huaweié, mely 5,4 százalékról 8,3 százalékra lépett előre, oly módon, hogy 18,1 millió helyett immár 28,9 millió okostelefont adott el. A negyedik pozícióban a 2 százalékról 4,6 százalékra javított Oppo található, melyet a 4,4 százalékról 4,3 százalékra visszalépett Xiaomi követ a sorban. 

Kapcsolódó cikkek:
A Microsoft kukacoskodik az Almával
A Microsoft letámadja az Apple-t
Megjelent a Microsoft egykezes billentyűzete iPhone-ra



Kommentek megjelenítése