A Jawbone felhagy a fitnesz karkötők és hangszórók gyártásával

Tech Hírek   |   2016.05.29 - 16:37   |   Írta: B.Balázs   |   2101
29. máj A Jawbone felhagy a fitnesz karkötők és hangszórók gyártásával

Mi történik az egyik legismertebb gyártó háza táján?

A Tech Insider információja szerint, a Jawbone azonnali hatállyal leállította az UP készülékek gyártását és a teljes megmaradt készletet kedvezményesen értékesítette. Az UP2, UP3 és UP4 fitnesz karkötőket gyártó cég kénytelen volt meghozni, ezt a nem túl kellemes döntést, hogy elkerülje a pénzügyi válságba kerülést. Állítólag nem végleges állapotról van szó, de mivel a Jawbone nem nyilatkozott az ügyben, így nem tudhatunk biztosat. 5 év alatt a cégnek nem sikerült, a jelenleg Fitbit által uralt piacból lényeges részt szerezni, így érthető a visszavonulás. 

A cég keresi a potenciális vevőket a hangszórókat gyártó részlegére is. A Fortune szerint épp azért, hogy az egészséggel és mozgással kapcsolatos termékeivel foglalkozzon és egy olyan terméket mutathasson be, amilyet ezelőtt még soha. A Jawbone termékek iránt nagyon csökkent a kereslet az utóbbi időben. Nagyjából másfél éve nem mutattak be új terméket, tavaly novemberben elbocsátották az alkalmazottaik 15 százalékát, bezárták a New York-i irodát és leépítéseket eszközöltek Sunnyvale-ben és Pittsburgh-ben is.  Habár januárban 165 millió dolláros finanszírozásról számoltak be, a cég értéke mégis a felére csökkent két év alatt. A 2014-es 3 milliárd dolláros érték mára 1,5 milliárd dollárra csökkent.

A Verge forrása szerint, a nyár folyamán valami egészen újjal jelenik meg a cég a piacon és ennek köszönhető, ami most történik. A következő termék várhatóan nem egy fitnesz karkötő lesz, hanem egy főként a szívműködésre figyelő, egészségügyi kiegészítő.

Forrás: Macrumors


Kommentek megjelenítése