Az Apple Music indulása óta gyorsabban növekszik a Spotify

Tech Hírek   |   2016.05.11 - 18:55   |   Írta: Zoltan C   |   2096
11. máj Az Apple Music indulása óta gyorsabban növekszik a Spotify

Nem is olyan régen számoltunk be az Apple Music nagy sikeréről, fényes terveiről és 13 millió fizető felhasználójáról. A Spotify mégis képes semmissé tenni az Apple örömét.

A Spotify a Reuters-nek árulta el, hogy a rivális múlt júniusi indulása óta gyorsabban bővül az ügyfélkörük, mint korábban. Jelenleg 30 millió előfizető környékén tartanak − ez tavaly június óta tízmilliós növekedést jelent. Minden aktív felhasználót tekintve pedig, 100 millió körül járnak. Azt sajnos nem tudjuk, hányan használják jeleneg az ingyenes három hónapot az Apple Music esetében, mindenesetre a Spotify előfizetőket tekintve stabilan kétszer, két és félszer nagyobb táborral rendelkezik.

Elévülhetetlen érdemei lehetnek az Apple Music-nak abban, hogy hatalmas port kavart a zene legális streamelése körül úgy általában. Gondoljunk csak bele, a Spotify 2008 októberében indult Európában, 2011. júliusban az USA-ba is elért, 2014 májusáig összesen 10 millió előfizetőt sikerült begyűjtenie. Most viszont, csupán két év alatt megháromszorozta előfizetőit.

Érdekes módon, a Spotify mind a mai napig vesztséges. Köszönhetően, a drága jogdíjaknak és a kiadóknak járó jutalékoknak. Ugyanakkor, a svéd cég bizakodó a jövőt illetően: erősen bíznak a tovább növő előfizetői bázisban, illetve igyekeznek több lábon állni − itt reklámokra, koncertekre, videókra és podcastokra kell gondolni. Ehhez köthető a cég Comedy Centrallal, ESPN-nel és az MTV-vel nem régiben kötött megállapodásai.

Talán az Apple, a pénzcsinálásban és zenében szerzett hatalmas tapasztalata révén, sikeresebb lesz pénzügyi szempontból.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkeink: Már 13 millió feliratkozója van az Apple Music-nak


Kommentek megjelenítése