Rainmaker・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.11 - 18:36   |   Írta: Ca$h   |   1304
11. máj Rainmaker・Ismerkedő

Régóta foglalkoztat a kérdés: vajon mit csinálhat egy bróker a szabadidejében? Természetesen brókereset játszik, mi mást?!

Manapság számtalan felesleges játékkal találkoztam már, de azt hiszem a Rainmaker viszi a pálmát, ha olyan játékkal akarunk nyomulni, aminek tulajdonképpen semmi haszna nincsen. Higyjétek el én próbálkoztam, én igyekeztem megérteni, de első körben csak nem akart összejönni a dolog, a második kört meg nem fogja megélni…

De ne siessünk ennyire előre! Ahogy bejön a játék, rendkívül hangulatos muzsika és grafika fogad minket, rögtön fel is villanyozodunk tőle, hogy juhé ez a nap jól indul. Aztán röviden megismerkedünk a játék alapjaival, majd rövidesen azon vesszük észre mgaunkat, hogy ennyi is volt. Gyakorlatilag annyi fog történni, hogy kiválasztjuk a kezdő befektetést, a grafikon menni fog le-fel, mint a villám. Nekünk csak annyi lesz a dolgunk, hogy a képernyőt megtapizva addig tartsuk rajta az ujjunkat, amíg a részvények növekedni nem kezdenek. 

Ha elengedtük, akkor villámgyorsan ki lesz írva hány százalékkal sikerült növelni a részvényt és, hogy most éppen hol tartunk. Erre a dologra összesen harminc másodperc áll a rendelkezésünkre, ezalatt annyiszor játsszuk meg a tétet, ahányszor csak akarjuk, de törekedjünk arra, hogy végig zöldben, tehát emelkedő tendenciában maradjunk. Eddig nem is lenne semmi baj, hiszen nem olyan rossz ez. A sztori végén feltesznek mindig nekünk egy kérdést, hogy vajon melyik híres cégnek játszottuk meg az éves tőzsdéjét. Az esetek 90%-ában a legalsó válasz a helyes, ha eltaláljuk, kapni fogunk egy újabb jegyet, amivel újra nekimehetünk a tőzsdének.

Eddig, mondom, egész érdekes a dolog. Csakhogy a gond azzal van, ahogy haladunk előre a játékban annál többször fogunk olyan grafikonnal találkozni, ami csak zuhan és zuhan, emelkedni nem akar soha, ha meg mégis megtesszük a pénzt, előfordulhat, hogy 30-40-50%-os vesztséggel zárjuk az egészet, mert a harminc másodperc nem elég arra, hogy újra zöldbe kerüljünk. Nyilván egy profi bróker pontosan tudja mikor érdemes részvényt venni és mikor nincsen semmi értelme még csak bele is kezdeni, de én csak azt nem értem, hogy ebben mégis mi a fene a játék? A szórakozás? Az élvezet? Tutira velem van a baj megint, pedig mindig is büszke voltam arra, hogy mindenevő vagyok és a legtöbb dologban képes vagyok meglátni a szépet és a jót, hát itt a grafikán és zenén kívül nem sok minden fogott meg sajnos. Én nem fogok vele esőt csinálni, az már egyszer biztos.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése