Új telefonjával lemásolta az iPhone 6S-t a Meizu

Tech Hírek   |   2016.04.23 - 21:59   |   Írta: H.A   |   5844
23. ápr Új telefonjával lemásolta az iPhone 6S-t a Meizu

A kínai telefongyártó, a Meizu, híres arról, hogy előszeretettel másolja az iPhone-ok dizájnját.

A gyártó szerdán jelentette be a Pro 6-ot, ami nemcsak a dizájn elemeket, hanem az almás cég egy szabadalmát, a 3D Touch-ot is koppintja.

Az Engadget jelentése szerint, a Meizu technológiája, a 3D Press, egy parancsikon menü segítségével használható pl. képek előnézetéhez, nagyításához, emailekhez, weboldalakhoz, és más tartalmakhoz is. Sok népszerű kínai alkalmazás, úgy mint a WeChat, a Weibo, és a QQ is támogatják ezt a technológiát. Kinézetre a parancsikon rendszer csaknem azonos a 3D Touch gyors műveleteivel és még a kezdőképernyő is elhomályosodik.

Egy másik kínai telefongyártó, a Huawei, is alkalmazott hasonló technológiát a készülékében, azonban a Meizu, a 3D Press-szel sokkal messzebbre ment másolás téren.

A Pro 6-ban azonban van pár megkülönböztető tulajdonság, leginkább a  10 magos MediaTek Helio X25-ös processzor. Az X25 kizárólag a Pro 6-ba készült, akárcsak a Helio X20, a világ első 10 magos mobil processzora, ami most elérhetővé válik más telefongyártók számára is.

A készülék 5.2 colos, 1080 p Super AMOLED kijelzővel, 4 GB RAM-mal, USB-C porttal és 32 GB-os belső tárhellyel rendelkezik. Mint, ahogy más androidos telefonok, ez is rendelkezik gyorstöltés funkcióval, aminek segítségével egy órán belül teljesen feltölthető az eszköz. A telefonban viszonylag hagyományos 21.16 megapixeles kameraszenzor van, ami azonban sosem volt még lézeres autófókusszal és 10 LED-es vakuval párosítva.

A készülék hangrendszere, az mSound, igen hangos és tiszta hangzást biztosít, ezen felül pedig felismeri a rezgést a hangszóróban, hogy segítse a zajcsökkentést, felvétel közben.

A Pro 6-ot már elő lehet rendelni Kínában, 2 499 jüanért (kb. 107 000 Ft) a 32 GB-os, 2 799 jüanért (kb. 120 000 Ft) pedig a 64 GB-os verziót.

Forrás: Appleinsider

Kapcsolódó cikk:
Nyomul a Samsung, visszaszorul az Apple
Leelőzték az Apple-t a jack csatlakozó eltávolításában



Kommentek megjelenítése