Újabb díjat zsebelt be a Jobs film

Tech Hírek   |   2016.02.15 - 22:31   |   Írta: Pausch Rita   |   2158
15. feb Újabb díjat zsebelt be a Jobs film

A Golden Globe után, BAFTA-díjat is nyert a legújabb Steve Jobs életrajzi film.

Tegnap este került sor a 69. BAFTA (Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia) díjkiosztó gálára Londonban, ahol a három jelölés közül ezúttal egyet hozott el a film. A három kategória, amiben a filmre BAFTA jelölések születtek: a legjobb férfi főszereplő (Michael Fassbender), a legjobb női mellékszereplő (Kate Winslet) és a legjobb adaptált forgatókönyv.

Végül a három jelölésből egyet váltott díjra Kate Winslet. A színésznő, ahogy már nálunk is olvashattatok róla, a Golden Globe ceremónián, ugyanebben a kategóriában már bezsebelhetett egy díjat, de akkor az amerikai díjátadón Aaron Sorkin is nyert a forgatókönyvével.

A nagy megmérettetések közül, a filmnek, már „csak” az Oscar-gála van hátra, ahol Winslet megint a legjobb női mellékszereplő, a Steve Jobs-ot alakító Michael Fassbender pedig újra a legjobb férfi főszereplő díj jelöltje.

Fassbender, úgy tűnik, az este vesztese lett és nem csak azért, mert a díjat nem ő nyerte, de a műsor folyamán még egy kevésbé sikeres alakítás is összejött neki. Mivel az esemény pont szerelmesek napjára esett, a közvetítő BBC csatorna egy úgynevezett ‒ amerikai sporteseményekről ismert ‒ csókkamerával készült. Ezzel pásztázták a sztárokat és több extrém puszi, csók és műcsók is elcsattant a kíváncsi kamera, és persze a nézők szeme láttára a műsor folyamán. A hírességek elviccelték az egészet, de a Steve Jobs-ot alakító színész talán csalódottságában, vagy csak, mert elszántan óvja magánéletét, kedvesével, Alicia Vikander színésznővel, egyszerűen megtagadta a nyilvános csókot. A jelenet olyannyira kellemetlenül bénára sikerült, hogy a műsorkészítőknek utólag egyszerűen ki kellett vágni. Ezzel szemben a csókkamera és ezzel az este nagy nyertese, Michael Fassbenderrel szemben, a legjobb férfi főszereplő kategóriában jelölt és tarolt, Leo DiCaprio lett.

 

 

Nincs rá nagy esély, hogy a legjobb férfi főszereplő kategória Oscar-szobrot hozna az Apple körökben igencsak megosztó filmnek, ennek ellenére a szakértők szerint Kate Winslet már a zsebében érezheti az Akadémia díját is.

Kapcsolódó cikk: Golden Globe ‒ A jelölések felét díjra váltotta a Steve Jobs-film

Képek forrása:  Kate Winslet ‒ The Guardian/ Ian Gavan/ Getty Images, Michael Fassbender ‒ Mirror/Rex


Kommentek megjelenítése