Érdemes a karcos Apple Watch kijelző miatt perelni

Tech Hírek   |   2016.02.03 - 11:51   |   Írta: Zoltan C   |   6342
03. feb Érdemes a karcos Apple Watch kijelző miatt perelni

Beperelni a világ a leggazdagabb cégét és ezáltal szembenézni a seregnyi ügyvédjével nem éppen a legokosabb dolog. Most viszont egy bátor brit érzett magában annyit, hogy egy törött kijelzőjű Apple Watch miatt nekimenjen a óriásnak. Optimizmusa nem volt hiábavaló, végül pert nyert az Apple ellen!

Úgy tűnik, mostanában szeretnek pereskedni a szigetlakók az Apple-el, nem is olyan régen beszámoltunk egy brit nyugdíjasról, aki az elveszett nyaralási képek miatt ment neki Tim Cook cégének. A mostani hősünk Gareth Cross Aberystwyth-ből (igen, tényleg van ilyen nevű település), aki csupán 10 nappal az Apple Watch Sportja beszerzése után máris karcot vélt felfedezni a kijelző üvegén - holott az karcállónak volt hírdetve. Így besétált a legközelebbi Apple Store-ba, ahol garanciában meg szerette volna csináltatni a készüléket. A dolgozók reakciójára viszont nem számított: erre a meghibásodásra nem vonatkozik a garancia! Gareth pedig tökös gyerek: bíróságra vitte az ügyet és meg is nyerte.

A bíróság döntése alapján, az Apple megszegte az Egyesült Királyság az "áruk értékesítésére" vonatkozó törvényét (Sale of Goods Act). Lényegében, a bíróság ítélete szerint, az Apple hazudott az ellenállónak reklámozott Watch kijelzőkről. Persze nem ment ez olyan könnyen, fél évig elhúzódott a pereskedés. Végül a bíróság kötelezte az Apple-t, hogy állja az eljárás kötlségeit, Cross-nak pedig fizessen 429 fontot.

Itt a szóban forgó Apple Watch:

Forrás: cultofmac.com és bbc.com


Kommentek megjelenítése