A Nexus lenne az új iPhone

Tech Hírek   |   2016.02.02 - 18:08   |   Írta: Zoltan C   |   2612
02. feb A Nexus lenne az új iPhone

Elhatározták a Google-nél, hogy több beleszórást akarnak az androidos rendszer első számú zászlóshajójának szánt Nexus sorozat gyártásába és kialakításába. Tulajdonképpen a Nexuszok lennnének a Google iPhonejai - megmondom őszintén, nem is értem ez eddig miért nem így volt.

Sundar Pichai Google vezérigazgató a jövőben úgy kezelné például az LG-t, mint ahogyan az Apple a Foxconnt. Eddig az aktuális Nexust gyártó cég alkalmazott néhány embert a Google központjából, akik felügyelték a tervezési folyamatokat. Ezzel szemben a Foxconn csak egy tömeggyártásra leszerződött gyár, a tervezésbe, fejlesztésbe nincs beleszólása. Kérdés persze, ezt hogyan nyelnék le a gyártók. A merész távlati tervek között az is szerepel, hogy az új Nexusok már csak a Google logóját hordanák magukon.

Különösen pikánssá teszi ezt a paradigmaváltást az Apple ezzel párhuzamosan végbemenő változtatásai. Az Apple-nél komolyan ráfókuszáltak az online szolgáltatásokra - pont olyanokra, amelyekkel a Google keresi kenyerét. A sors iróniája, hogy a Google éppen az Apple készülékeivel keresi a legtöbb pénzt. Ha a jövőben nem a Google juttatna el bizonyos szolgáltatásokat az iPhone júzerekhez, az bizony súlyos következményekkel járna a cég pénzügyeit tekintve.

Például most ősztől kezdve iPhone-on és iPad-en blokkolhatjuk a hírdetéseket, az Apple új ficsörének köszönhetően. Na ezek azok apróságok, amik nagyon fájhatnak a Google-nek.

A Google még azért is fizet - tavaly összesen 1 milliárd dollárt - hogy a Safari alapértelmezett keresője az övék legyen. Úgy tűnik, ezt ellensúlyozandó, most betörnének az Apple hazai pályájának számító high-end okostelefon bizniszbe.

Forrás: businessinsider.com


Kommentek megjelenítése