Golden Globe: A jelölések felét díjra váltotta a Steve Jobs-film

Tech Hírek   |   2016.01.11 - 21:01   |   Írta: B Ádam   |   1861
11. jan Golden Globe: A jelölések felét díjra váltotta a Steve Jobs-film

Magyar film is van a győztesek között.

Hétfő hajnalban végre átadták a 2016-os Golden Globe-díjakat, melyek közül a Steve Jobs-film kettőt is el tudott hódítani.

Danny Boyle és Aaron Sorkin alkotását négy kategóriában jelölték a végső győzelemre esélyesnek, ezek közül kettőben össze is jött a siker. A legjobb női mellékszereplő kategóriában Kate Winslet győzedelmeskedett, míg Aaron Sorkin a legjobb forgatókönyvért kapta meg az Aranyglóbuszt, ami nem kis teljesítmény figyelembe véve a riválisok névsorát.

A Steve Jobs-filmet a kritikusok nagy részének elnyerte a tetszését, a nézők körében viszont nem aratott osztatlan sikert, a bevétel közel sem gyarapszik oly mértékben, ahogyan azt az alkotók elképzelték, ráadásul több mozi már a kínálatából is levette a filmet.

Habár nem az Apple-lel kapcsolatos, feltétlenül meg kell említenünk a Saul fiát is, hiszen ez az első olyan magyar film, amelynek sikerült elnyernie a Golden Globe-díjat. Nemes Jeles László drámája a legjobb külföldi film kategóriában végzett az élen, így méltán jár az elismerés a rendezőnek és a stáb többi tagjának is. A Saul fiának egyébként a Steve Jobs-filmmel egyetemben komoly esélye van több Oscar-díj jelölésre is, melyek kihirdetésére január 14-én kerül sor.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése