iPad-et kaphatnak a sanyarú sorsú brit elítéltek

Tech Hírek   |   2015.12.11 - 17:22   |   Írta: Érci Viktória   |   1131
11. dec iPad-et kaphatnak a sanyarú sorsú brit elítéltek

Az ötlet a brit kormány igazságügyi tanácsadójától származik.

Sir Martin Narey indítványozta, hogy minden büntetését töltő fegyenc kapjon egy iPad-et a börtönéveire, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak rajta, illetve, hogy azon keresztül tarthassák a kapcsolatot a családjukkal.

Elsőre elég bicskanyitogató már maga a gondolat is, hogy egy elítéltnek, aki azért ül bent, mert ilyen-olyan módon, de megkárosított valakit iPad-et ajándékozzunk. Az indok, amiért ez a gondolat mégis megfordult Sir Narey fejében az, hogy sokkalta nehezebb valakit visszaintegrálni a társadalomba, és jó útra téríteni, ha annak nincs vesztenivalója, azaz nincs élete, nincs családja a rácsokon túl. Az eszközök segítségével az olvasási és számolási készségüket is fejleszthetnék.

Sir Martin Narey így nyilatkozott az ötletéről:

„Az elítéltek sok időt töltenek a celláikban, és fontos, hogy ezt az időt hasznosan töltsék. Hetente egyszer órát kellene venniük egy tanártól, de saját maguktól is fejlődniük, művelődniük kellene. „

Rendben, tételezzük fel, szükség van tabletre, nem elég a papír+toll+könyvek kombó, esetleg egy régi típusú telefon a családhoz… De kérdem én, nem volna elég egy olcsó Androidos készülék?

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése