Timnek is megvan a véleménye a púpról

Tech Hírek   |   2015.12.10 - 03:10   |   Írta: Zoltan C   |   1798
10. dec Timnek is megvan a véleménye a púpról

Angol nyelvterületen csak a "The Hump"-ként (a púp) hivatkoznak a dizájn szempontból jókora baklövésnek tűnő iPhone 6s töltős tokra. Tim Cook szerint viszont nem ez a találó név.

Nagy port kavart a neten a kedden debütált új, hivatalos Apple tartozék a Smart Battery Case. Izzanak a mémgyárak, szétszedi az internet népe a csúnyácska tokot. De mit is tud tulajdonképpen ez a tartozék? Nos, plusz akkuidőt. Ugyanolyan "töltős tokról" van szó, amit mondjuk ebayről fika pénzért beszerezhettünk eddig is, csak ezúttal hivatalos Apple kiadásban. Bennem ilyenkor felmerül, hogy ehelyett nem lehetett volna valamivel vastagabbra tervezni a 6s-t, nagyobb akksit belepakolni és voilá?

A válasz egyszerű: ezért el lehet kérni kint 99 dollárt. Na de - mit is mondott akkor Tim az új tokról?

Szeretett vezérünket a new yorki "Apple's Hour of Code" esemény keretében kérdezhették az újságírók. Természetesen mi másról, mint hogy vajon hallotta-e már mivel oltják cége új termékét. Tim elismerte, hogy már hallott a dologról, de szerinte nem igazán találó a gúnynév.

Kihangsúlyozta, hogy az ő termékük - szemben gyakorlatilag a teljes konkurenciával - szilikonból készült, ami puha fogást és rugalmasságot biztosít. A rugalmasságnak köszönhetően pedig, jóval egyszerűbb is ki- és betenni iPhone-unkat az Apple megoldásába, mint a konkurenciáéba. Persze valahova az akksit is tenni kellett, ami értelemszerűen jóval kevésbé hajlékony. Így jött ez a megoldás, a használat kényelmét, egyszerűségét szem előtt tartva.

Azoknak is üzent Tim akik szerint ezzel a termékkel gyakorlatilag elismerik az Apple-nél, hogy túl pici az iPhone 6s akkumulátora. Szerinte a legtöbb embernek akik úgyis naponta töltik telefonjukat, nem igazán van rá szükségük. De ha kirándulunk vagy nem otthon alszunk és nem tudjuk tölteni az iPhone-t, akkor remek szolgálatot tehet.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése