Ezért lett ronda az új iPhone tok

Tech Hírek   |   2015.12.10 - 17:04   |   Írta: Érci Viktória   |   1818
10. dec Ezért lett ronda az új iPhone tok

Nem az Apple tehet róla. Illetve nem csak…

Tegnap már írtunk az iPhone új tartozékáról, a Smart Battery Case-ről. Tudjátok, ez az a tok, ami tölti is a telefonunkat, és nagyon csúnya.

Otrombasága miatt a világ minden táján felzúgtak a hozzánk hasonló tematikájú lapok, hisz nem ehhez szoktunk hozzá. Amin rajta van az alma, az általában visszafogottan elegáns, de erre még az extravagáns jelzőt sem használhatjuk, ez csak szimplán ormótlanul ronda.

A The Verge vette a fáradtságot, és utána járt, hogy miért sikerült ez ennyire rosszul.

A válasz némileg leveszi a terhet az Apple válláról. Nem a fejlesztők kaptak ízlésficamot, csupán a jobban sikerült terveiket vétózták meg. Méghozzá azért, mert a legnagyobb telefontok –gyártó cég, a Mophie már szinte az összes variációját szabadalmaztatta az akksis tokoknak, és persze le is védette Őket. Az egyik ilyen szabadalom szerint például más gyártók ilyen terméke nem állhat két egymásba illeszthető részből. Olyat sem készíthet rajtuk kívül senki, amelybe a telefont felülről csúsztatjuk a helyére. A Mophie már azt is levédte, hogy más gyártó tokjának ne szedhessük le az alját, a telefonra helyezéshez.

 

 

Úgyhogy muszáj volt valami teljesen újjal előrukkolniuk a fiúknak (vagy lányoknak), így született az új „egyrészes” kis szörnyecske, rugalmas felső résszel a könnyű behelyezéshez.

Kapcsolódó cikkek: Ronda, de hasznos az új iPhone tokTimnek is megvan a véleménye a púpról

Forrás: TheVerge


Kommentek megjelenítése