Látogatás a Creatools-nál

Tech Hírek   |   2015.12.10 - 20:13   |   Írta: Érci Viktória   |   2755
10. dec Látogatás a Creatools-nál

A művész paradicsom.

A Creatools amolyan technikai értelemben vett művészellátóként definiálható, de ennél sokkal többet ad. A vállalkozás tulajdonosa, Gergő és közvetlen jobb keze Ármin nagy Apple rajongók, akik maguk is a kreatív szakmában dolgoztak, így biztosak lehetünk benne, hogy Náluk minden kérdésünkre választ kapunk.

„Főhadiszállásuk” az első kerületben van, már maga a környezet is rendkívül inspiratív. Mire felérünk hozzájuk, magunkba szívtuk Buda romantikáját, a kegyelemdöfés pedig, az ablakukból elénk táruló Budai Vár panorámája.

Az egész nagyon futurisztikus, afféle álom-melóhely feelinget ad, hasonlóképp festhet az Apple, vagy a rivális Google központja is. A folyósón haladva ping-pong asztalokkal, babzsákokkal, függőággyal, sőt boksz-zsákkal is találkoztam, az összhatásuk pedig egy bohém szín kavalkád.

 

 

Maga a „bolt” nem nagy, de annál felszereltebb. Egyből kiszúrtam a go-pro kamerákat, amivel legutóbb például egy kutya készített esküvői filmet a gazdáiról. Persze elsődlegesen nem erre használják őket, de ebből is látszik, hogy határokat csupán a képzeletünk szabhat. No meg a pénztárcánk, de a Creatools-nál talán kevésbé mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk. Hisz nem csak új, de újszerű használt eszközöket is kínálnak, amikre 3+1 hónap garanciát vállalnak. Ennek hátterében pedig profi és megbízható szervizek állnak, így a garanciáztatás, vagy épp a szervizelés gyors és biztosan zökkenőmentes. A minőség garantált, Ők maguk is ezeken a termékeken dolgoznak és használják őket minden nap.

 

 

Azt hiszem minden mérnök, grafikus, vagy épp lakberendező kedvére csemegézhetne náluk, és a listát végeláthatatlan sok soron keresztül folytathatnám, hisz profi és hobbi felhasználású fotós kellékek, Apple termékek, iPhone tokok, Dell monitorok, fejhallgatók, sőt rengeteg számtech-es kiegészítő szerepel a választékban. Még egy vonzó ok, amiért érdemes hozzájuk betérni, hogy beszámítják a régi kütyüd, sőt akár készpénzt is adnak érte.

Feltettem néhány kérdést a srácoknak magáról az ötletről, a működésükről és a jövőbeli terveikről.

Mivel foglalkoztatok a Creatools előtt?

Gergő: A kreatív szakmában dolgoztam, illetve vállalkoztam. Ezen belül is a grafikai tervezés és webdesign területén.

Ármin: A Killer CV nevezetű kreatív önéletrajz készítő és tanácsadó cégben dolgoztam és csinálom jelenleg is, mint alapító tag. Emellett pedig egyetemi tanulmányaimat folytatom a Budapesti Műszaki Egyetemen.

Mi volt a cél a Creatools alapításával?

Gergő: A Creatools-szal egy olyan bolt létrehozása volt a cél, ahol a művészek és kreatívok egy helyen találhatnak meg minden olyan digitális eszközt, amire munkájuk során szükségük lehet. És mivel a kreatív munkát végzők nagy százalékban használnak Apple termékeket így adta magát a dolog, hogy az Apple teljes termékpalettáját is felvegyük a kínálatba.

Mitől vagytok mások, mivel adtok Ti többet, mint más hasonló szaküzeltek?

Gergő: Úgy gondolom már maga a profil is egyedi. Mi vagyunk az egyetlen digitális művészellátó az országban. De ezen kívül a szolgáltatásainkban is próbálunk kicsit többet adni. Ilyenek pl. az ingyenes házhoz szállítás, a 3+1 hónap garancia használt termékekre, vagy a termékbiztosítási opciók.

Ármin: Az eddigi visszajelzések alapján -ahogy Gergő is mondta- a profil az, ami tényleg rendkívül egyedi és megfogja az embereket. Másik szintén nagy előnyünk a kreatív környezet és a családias hangulat. Kortól és nemtől függetlenül, mindenkivel jót beszélgettünk eddig és széles mosollyal távoztak azok is, akik nem vásároltak semmit.

Hová szeretnétek fejlődni, mik a jövőbeni terveitek, álmaitok?

Gergő: Elég sok tervünk van a jövőre nézve. Első körben szeretnénk elindítani végleges webshop-unkat, ami reményeink szerint egy rendkívül felhasználóbarát felületet kínál majd a vásárlóknak és nagy mértékben leegyszerűsíti az online vásárlási folyamatokat. Ezzel együtt folyamatosan bővítjük a termékpalettát, szeretnék minél szélesebb körben kiszolgálni vásárlóinkat és eljuttatni számukra a jobbnál jobb kütyüket.
Ez a közeljövő, igyekszünk erre koncentrálni, de már most van jó pár egyéb elképzelés is a fejünkben, amiket a jövő év folyamán folyamatosan viszünk majd véghez.

Hogy zajlik egy átlagos nap a Creatoolsnál, egy ennyire kreatív színtéren?

Ármin: Napirendünk lényegében teljesen hasonló bármely más bolti dolgozó napi rutinjához. Reggel bejövünk a boltba, kicsit dumálunk, hülyéskedünk. Délután kettő körül elmegyünk ebédelni. Majd hat után mindenki hazamegy. Amitől ez a meló mégis igazán jó, hogy fantasztikus a légkör és a munka sem egysíkú. Reggel még hirdetéseket adsz fel, délben már egy érdeklődővel beszélgetsz, délután pedig a legújabb Apple cuccokról írsz blogot, vagy éppenséggel ping pong tehetségeddel kápráztatod el munkatársaidat. Személyes kedvencem a használt gépek adás-vétele, adott esetben azok felkutatása 1-1 egyedi kérés alapján és persze maga az üzlet lebonyolítása. Nagyon összetett feladat, hiszen jó ember ismerőnek kell lenned, tudnod kell alkudozni és az sem árt, ha értesz kicsit az Apple termékekhez.

 

 

Ha már ott jártam, gondoltam gondoskodom az iPhone-om védelméről is, túl drága telefon ez ahhoz, hogy csak úgy tok nélkül hánykolódjon. Nem csalódtam a srácokban, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, azonnal kipakoltak egy csomó iPhone 6-hoz való tokot, a szivárvány minden színében, de nálam csakis a fekete jöhetett szóba. Szerettem volna valami szolidat, de mégis erőset, hamar meg is találtuk a megfelelő darabot, ami minden kritériumomnak megfelelt. Így hát, hála a Creatools-nak már én is nyugodtan “dobálom” a telefonomat.

Egy szónak is száz a vége, ha a kreativitást nem is, de minden kellékét megvásárolhatjátok a Creatoolsnál.

 




 


Kommentek megjelenítése