Már Siri is tudja, hogyan elegyedj szóba egy fogyatékkal élővel

Tech Hírek   |   2015.12.08 - 21:40   |   Írta: Érci Viktória   |   2152
08. dec Már Siri is tudja, hogyan elegyedj szóba egy fogyatékkal élővel

Fontos üzenet a világnak!

Siri humora legendásan jó, és mikor róla cikkezünk, általában valami szórakoztató témára számíthattok, mint olvasók. Ezúttal ez másként lesz.

Tim Cook már többször felhívta rá a figyelmünket, hogy társadalmunk sokszínűségét mennyire fontos elfogadnunk. Hogy az Apple termékek többsége nagy segítséget nyújthat a fogyatékkal élők számára, azt eddig is tudtuk. A cég folyamatosan fejleszti a kisegítő lehetőségeket, hogy ténylegesen megkönnyítsék az arra rászoruló felhasználók mindennapjait. Tim Cook most egy újabb kampányt indított, „Csak köszönj” címmel. Ez akár egy mottónak is betudható, a segédünk pedig Siri lesz benne, akinek ha feltesszük a kérdést, hogy hogyan kezdeményezzünk beszélgetést egy fogyatékkal élővel, a válasza az rá, hogy „Ez egyszerű. Csak köszönj!”

A projecthez egy promó videó is készült, amelyben maga Tim hívja fel a figyelmünket arra, hogy a sokszínűségünk megerősít minket, s társadalmunk ugyanannyira fontos és teljes értékű tagjai azok az emberek is, akik valamilyen fogyatékkal élnek. Ezúttal kifejezetten a gyermekkori agyi bénulásról van szó, és A Ceneral Palsy alapítvánnyal fogott össze az Apple. Az kampány célja, hogy senkiben se legyen előítélet az ilyen betegségben szenvedőkkel szemben sem.

A felvételt egyébként egy iPhone 6S készülékkel készítették, és a Youtube-on, illetve az alapítvány weboldalán egyaránt megtalálható.

Az Alapítvány nyílt levélben köszönte meg Tim Cooknak, hogy melléjük állt. Lágyszívűnek és éles elméjűnek nevezik az Apple első emberét, akit idén több díjjal is jutalmaztak a közösségért folytatott munkája miatt.

 

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése