Tim Cook elutasítja a rasszizmust

Tech Hírek   |   2015.11.15 - 18:45   |   Írta: Érci Viktória   |   2088
15. nov Tim Cook elutasítja a rasszizmust

Az ausztrál Apple Store alaposan leszerepelt emberségből…

Az utóbbi napokban előkerült egy videó, ami a melbourne-i Apple Store-ban készült. A felvételen 6 fiatalt szólít fel rá az eladó, hogy hagyják el a boltot, mert szerinte gyanúsan viselkednek. A társaság tagjai Szudánból, Egyiptomból, Nigériából és Eritreából érkeztek Ausztráliába.

 

Ehhez hasonló eddig nem fordulhatott elő az Apple színeiben, „Apple is open”, ahogy azt  Tim Cook is próbálja elültetni a fejecskékben. Nem jött ez épp kapóra, nem tetszésének és csalódottságának pedig nyílt levélben adott hangot, amelyben nyomatékosítja azt is, hogy az Apple egy nyílt közösség, ahol mindenki számít.

A srácok egyébként gyermekkoruk óta az országban élnek, és természetesen nem állt szándékukban lopni, csupán nézelődtek, de az egyik alkalmazottnak ez szemet szúrt. Az eset nem csak őket háborította fel, az egész világsajtót bejárta a hírt. A történtek után sorban elnézés kértek, akiktől ez elvárható, és módjukban ált, a fiúk pedig fátylat borítottak az ügyre, ennyi elég volt az igazságérzetük helyreállításához.

Tim Cook levelében leszögezte, hogy nagyon sajnálja, hogy ilyen egyáltalán előfordulhatott egy ekkora múltra visszatekintő, és ennyire nemzetközi cégnél. Külön kihangsúlyozta, hogy nem számít, hogy ki honnan származik, vagy miben hisz és kibe szerelmes, az Apple ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Az Apple mindenki számára gyártja a termékeit, és ahhoz, hogy ez így maradhasson, a világ minden táján szoros együttműködést kell tanúsítaniuk a dolgozóiknak, a világ bármely tájáról érkezőkkel. Hamarosan újraoktatják majd a vállalat alkalmazottjait, nyilván az ügyfelek helyes kezelése lesz a főtárgy a kurzuson.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése