Puccsra készül a Huawei?

Tech Hírek   |   2015.09.07 - 14:12   |   Írta: Érci Viktória   |   2738
07. szept Puccsra készül a Huawei?

Force Touch funkciót kap a Mate S széria.

Az Apple nagy lépésre szánta el magát, az iPhone 6S képes lesz a Force Touch funkcióra is. De lehet, hogy elkésett vele?

A nagy lépés, már nem is annyira nagy, ha nem elsőként tesszük meg. A Huawei már a hét elején bejelentette, hogy az új Mate S szintén Force Touch kompatibilis. A kínai vállalat okostelefonját luxus kiadásnak nevezte, s az IFA nevezetű rendezvényen már kezünkbe is vehettük a készüléket, mely csak 128 GB-os verzióban elérhető.

No de mit is nyújt nekünk valójában ez a funkció? Vizsgáljuk meg közelebbről!

Egyelőre korlátozott a lehetőségek száma, ugyanis a cég még számos speciális funkciót nem hozott nyilvánosságra, míg a Mate S a polcokra nem kerül, 2015 folyamán. Az új funkcióval lehetőségünk lesz például arra, hogy egy kép kívánt részletét nagyíthassuk, egy erősebb érintés segítségével. A nagyítás mértéke a nyomás erősségével egyenesen arányos.

A Force Touch alkalmazás segítségével a felső sarkokat érintve is változtathatjuk a képernyőn látottakat (Magic Bottom), illetve a kijelző alsó részén találhatóak a kiegészítő funkciók(Magic Corners). Az android navigációs gombjai elrejthetőek, így nem foglalnak értékes helyet a képernyőn, ellenben amikor csak szükség van rájuk, egy jól irányzott erősebb érintéssel bármikor „előhívhatjuk” őket.  

Tehát ahhoz, hogy elrejtsük őket, érintsük meg erősen a bal alsó sarkot, a kezdőképernyőhöz középtájra kell nyomnunk, a képernyő jobb oldalát tapintva pedig az előzőleg használt alkalmazásokat kínálja fel nekünk a telefon.

A bal felső sarkot erősebben érintve, a fényképezőgépet érhetjük el, a jobb felső saroknál hasonlóképp eljárva pedig a böngészőbe léphetünk. Ez a funkció sajnos nem tökéletes, nagyon rendellenes kéztartást igényel, vagy épp akkor is elindítjuk az alkalmazásokat, mikor azok épp nem kívánatosak.

A Huawei továbbá készült nekünk egy nagyon izgalmas applikációval is. A Force Touch segítségével, telefonunkat mérlegként is használhatjuk. Nyilván szükség van egy minimum súlyra a működéshez, ami a Mate S esetében 100g, a maximális súlykorlát pedig 400g. Lehet, hogy nem ez a világ leghasznosabb funkciója, de jópofa dolog, s néha talán kapóra jön majd.

De a Huawei itt nem állt meg: a felhasználók javaslatait várja, hogy javíthassa funkcióit, illetve szívesen készít új Force Touch alkalmazásokat is, szintén a vásárlók igényeire szabva.

A Force Touch csakis a 128 GB-os luxus verzióban lesz elérhető, az ára 749 euróra tehető, és már idén viszontláthatjuk őket a boltokban.

Kétségtelen, hogy a Force Touch tapintásnak nagy jövője van az okostelefonok világában, és a Huawei nem véletlenül sietett elsőként bemutatni ezt a funkciót luxus készülékükön. Kérdés, hogy az Apple felülmúlja- e kínai riválisait?

Forrás: androidauthority.com

Kapcsolódó cikkek: Háromféle érintést kezel az iPhone 6s 

A Force Touch lehet a következő nagy iPhone fejlesztés


Kommentek megjelenítése