A Force Touch lehet a következő nagy iPhone fejlesztés

Apple Hírek   |   2015.06.29 - 09:26   |   Írta: Máté Gergő   |   2658
29. jún A Force Touch lehet a következő nagy iPhone fejlesztés

A Bloomberg szerint az almás vállalat Force Touch képességet szeretne az új iPhone készülékekbe.

Már Májusban tudni lehetett, hogy a következő iPhone-ok dizájnja hasonló lesz a mostani eszközökéhez, de sok új fejlesztést kap majd. Az Apple elsőként az Apple Watch-nak adott Force Touch képességet, illetve a Retina MacBook Pro és a 12 hüvelykes MacBook is megkapta ezt a funkciót. Gyakorlatilag az erőteljes érintés (nyomás) megkülönböztetésére szolgál és az Apple Watch-nál főként a navigációval kapcsolatban van nagy jelentősége.

A Bloomberg szerint az első tesztkészülékek már a következő hónap elején elkészülhetnek. Az ehhez szükséges Force Touch képes kijelzők már megvannak. Persze az újítás mellett az Apple azt szeretné, hogy az érkező készülék hasonló legyen az iPhone 6-hoz és az iPhone 6 Plus-hoz.

Egy másik hír szerint az új iPhone 0,15 mm-el hosszabb és 0,2 mm-el karcsúbb lenne, támogatná a Force Touch képességet és a kamerakitüremkedés is eltűnne róla. A KGI munkatársa, Ming-Chi Kuo egy rózsaarany színű iPhone 6S-t emlegetett, amely 12 MP-es szuperkamerával érkezne. Emellett az iOS 9 kódjai is arra utalnak, hogy egy előlapi kamerával jönne.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikk: Csalódás lesz az iPhone 6s?


Kommentek megjelenítése