Csalódás lesz az iPhone 6s?

Apple Hírek   |   2015.06.28 - 20:35   |   Írta: Zoltan C   |   3870
28. jún Csalódás lesz az iPhone 6s?

Ha mindezek igazak, akkor a Samsung Galaxy Note 5 már is nyert egy csatát.

Először a MacRumors-on tűntek fel azok a pletykák a jövőbeli iPhone 6s és 6s Pluszról, amelyek egy kicsit elszomoríthatják az Apple fanokat. Ezek szerint a következő Apple készülékek megtartják a 4,7 és 5,5 inches méretet, sőt a teljes dizájn érintetlen marad. Ezt igazolná az az értesülés is, hogy a tömeggyártás már júliusban megkezdődik.

A kijelzőmérettel kapcsolatos pletykákat több oldal is megerősíti. Tehát az iPhone 6s örökölné az 1704x960, az iPhone 6s Plus pedig az 1980x1020 pixeles felbontást. Mindkét érték jócskán a felsőkategóriás droidok által kínált Quad HD minőség alatt van, továbbá az sem hangzik túl jól, hogy ez a Retinának titulált felbontás már két éves technológia.

Ami viszont biztosan nem lesz a Galaxy Note 5-ben, az a Force Touch. A Bloomberg éresülései szerint ez is bekerül az új almás telefonokba - miután két évig küzdött az Apple a beszállítóival a tökéletes nyomásérzékeny kijelzők kifejlesztéséért. Persze ahhoz, hogy ez jelentsen is valamit, a Force Touch-ot - és az azt támogató appokat - úgy kell megalkotni, hogy a Force Touch nyújtotta lehetőségeket a mindennapokban szükségesnek érezzék a felhasználók.

A Phone Arena megemlít viszont egy dolgot a sok közül, ami biztosan nem lesz elérhető az iPhone-on, de a Galaxy Note 5-ön igen: a Samung a nagyon trendi USB C port mellett tette le a voksát. Ezzel is jelezve, hogy ez már a "holnap" készüléke. Egyébként jövő évtől kezdve fokozatosan leépítésre kerül az előző USB szabvány.

Több forrás említést tett még a Note 5 esetében egy 4100 mAh-ás akksiról és még brutálisabb chipsetről. Mindhárom készülék idén szeptemberben várható, új fejezetet nyitva az Apple-Samsung csörtében.

Forrás: inquisitr.com


Kommentek megjelenítése