Lassan mindent támogat a Skype web szolgáltatása

Tech Hírek   |   2015.06.16 - 10:20   |   Írta: Máté Gergő   |   892

Ahogy korábban beszámoltunk róla Június 5-én elindult a Skype webes szolgáltatása az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, így Mac és Windows rendszerű számítógépeken már külön applikáció letöltése nélkül is használhatjuk az azonnali üzenetküldő és videóhívást támogató programot.

image-940x586

Most végre a Chromebook tulajdonosok is fellélegezhetnek, mert egy új update meghozta a csodát: végre Chrome OS-en is elindult a Skype szolgáltatás. Azonban néhány mulasztás már az első indításkor feltűnik. A Skype web applikáció a nagyobb, szabadabb hozzáférhetőség jegyében készült a Chrome, Firefox, Safari és Internet Explorer böngészőkhöz. Célja, hogy telepítés nélkül kommunikálhassunk.

Félmegoldás:

A Chrome OS és Linux változatban viszont ez a kommunikáció kizárólag az azonnali üzenetküldésre korlátozódik jelenleg, tehát nincs mód videóhívások lebonyolítására. Ennek hátterében az áll, hogy a hívásokhoz a Skype egy úgynevezett WebRTC plugint használ, de a Microsoft ígéretet tett arra, hogy a jövőben ezt is orvosolni fogja.

Addig sokak számára áthidaló megoldás lehet a Hangouts alkalmazás használata a hívásokhoz.

Forrás: cultofandroid.com

Kapcsolódó cikkek:

Böngészőből indítható a Skype


Kommentek megjelenítése