Az iOS 9 újdonságai

Tech Hírek   |   2015.06.10 - 08:13   |   Írta: Zoltan C   |   1123

iOS-9-at-WWDC-2015-640x426

Apple Pay az Egyesült Királyságban

Jövő hónaptól az Egyesült Királyságban 250 ezer ponton lehet majd használni az Apple Pay-t - beleértve a londoni metrót!

Passbook helyett Wallet

Az Apple küldetésének érzi, hogy helyettesítse a pénztárcát. Mindezt egy pénztárcának keresztelt applikációval szeretné elérni - fergeteges, mi? Mostantól az összes pontgyüjtőkártyát, utalványt, jegyet, hitelkártyát stb.-t a Wallet fogja kezelni.

Megújult Notes

Lesz menő checklist, amiről kihúzgálhatjuk amin már túlvagyunk, új izgalmas betűtípusok és formázási lehetőségek, fotók, linkek beszúrása. Mindezek természetesen egy teljesen átdolgozott környezetben.

Flipboard-szerű Újságos

Korábban már írtunk róla az oldalon, az új News app támogatni fogja az animációkat, videókat, infógrafikákat. Összegyűjti a minket potenciálisan érdeklő tartalmakat, saját megjelenésű olvasóban megjelenítve a neves újságokat, magazinokat: ez az új "Apple News" formátum.

Multitasking és új billentyűzet iPad-en

A home gombot kétszer megnyomva választhatunk a Slide Over nézet és az osztott Splitview között. Előbbinél mindegyikről teljes képernyős előnézetet láthatunk, az utóbbinál két appot kiválasztva, kettéosztva a képernyőt dolgozhatunk mindkettővel. Ebben az osztott nézetben képeket, szöveget és linkeket is átdobálhatunk egyik appból a másikba.

Ha ez nem elég, akkor lesz egy a kép a képben nézet is. Például nézhetünk focit miközben "keményen" dolgozunk. A jelenleg piacon lévő iPad modellek közül csak az iPad Air 2 fogja megkapni mindkét új funkciót. A Slide Over kijön iPad Air-re, iPad mini 2 és 3-ra.

Az új billentyűzet kiegészül egy felső sávval, ahol ikonokat találunk a másolás-beillesztésre, csatolmányokhoz, formázáshoz. Sőt, rajzolhatunk is vele a szövegbe.

Javuló akkuidő

Érzik az Apple-nél, hogy az emberek egyetlen igazán nagy baja a készülékeikkel - az árukon kívül - a hamar lemerülő akksik! Az új iOS sokkal jobb akkuidőt ígér és elhoz egy takarékos "low-power" módot.

Bővül a HealthKit és a HomeKit

A HealthKit kiegészül hidratációs információkkal, UV kitettség méréssel és a reprodukciós funkció jegyzésével - például menstruációs naptárat tudunk ide elképzelni.

A HomeKit pedig olyan okosságokat kap, hogy a lakás okoseszközeinek irányítását intézhetjük rajta. Ilyenek lehetnek a szén-monoxid szenzorok, biztonsági érzékelők stb. Továbbá okosházunk távirányítását is intézhetjük majd iCloud fiókunkon keresztül.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése