Az Apple megtűri az AltConfot

Tech Hírek   |   2015.06.07 - 11:40   |   Írta: Pausch Rita   |   623

A hírverés miatt a médiában, vagy egyéb okok is vannak-e a háttérben, nem tudni, de az bizonyos: az AltConfon, ha csak részben is, de megkönyörült az Apple. Két napja olvashattátok, hogy az Apple az alternatív fejlesztői konferenciának egész egyszerűen megtiltotta, hogy közreadják a tartalmaikat, köztük a nyitó keynote-ot is.

WWDC altconf

Végül, tárgyalásokat követően, az Apple kicsit hátrébb vett az agarakkal. Holnap a szokásos keynote-tal kezdődő WWDC két legfontosabb közvetítését az AltConf résztvevői is láthatják és élvezhetik, az Apple engedélyével. Ugyanakkor a többi eseményt nem, ahhoz továbbra sem járult hozzá a cég.

Az is kiderült, hogy az Apple valóban a jegyértékesítés miatt rágott be a szervezőkre. A problémát az okozta, hogy nem igazán értették milyen alapon értékesítik az Apple ingyenesen elérhető közvetítéseit az AltConf. Miután az AltConf szervezői igyekeztek tisztázni a félreértést, hogy ez igazából itt nem a profitról szól, az Apple még mindig tiltakozott. Mostanra viszont a két félnek sikerült legalább abban megállapodnia, hogy az egész héten folyó Apple konferencia két legfontosabb esemény közvetítésének vetítését engedélyezi az Alma az AltConfnak.

Az AltConf főszerevezője, Rob Elkin, örül, hogy sikerült legalább ilyen szinten elsimítani az ügyet és reméli, hogy az a közel 1000 fejlesztő is az Apple hasznára lesz, akik „csak” a másodlagos eseményen vesznek részt. A szervező arról nem nyilatkozott, hogy végül hogyan vagy mivel sikerült az Almát meggyőzni. 

Forrás: 9to5Mac


Kommentek megjelenítése