Jönnek az új Emojik

Tech Hírek   |   2015.05.22 - 14:39   |   Írta: Pausch Rita   |   3648

Mindazoknak, akik gyakran és előszeretettel használják a hangulatjeleket az iOS készülékeiken, jó hírünk van: belátható időn belül egy egész raklapnyi új emoji érkezik. Az Unicode Konzorcium a készülő Unicode 9.0 frissítést 38 új hangulatikonnal bővíti.

new emoji

Íme, az érkező jelek listája:

Cowboy kalapos fej, bohóc arc, beteg arc, földön fetrengve röhögős figura, vágyakozó arc, kamus arc, hívj fel kézjel, szelfi, külső kézfej, ököl balra, ököl jobbra, kézfogás, drukkolós kéz, terhes nő, „face palm” – arctakarás, vállvonás, táncoló férfi, herceg, szmokingos fickó, télanyó, hervadt virág, robogó, oktagon, koccintós poharak, fekete szív, croissant, avokádó, uborka, bacon, krumpli, répa, róka pofa, sas, kacsa, denevér, cápa, bagoly.

A kiválasztott emojikat különféle kérelmező listák alapján állították össze. Például az Apple felhasználók által leginkább hiányolt étel a croissant, de nekik köszönhető a listában az uborka és az avokádó is, míg a Google listavezetője a bacon.

A madarak ügyében sem volt egyszerű a döntés, a Konzorcium a Cornell Egyetem Ornitológiai tanszékével egyeztetett. Bár az egyetem 16 madarat is szeretett volna, végül csak 3 került a 38 új jel közé. A sas egyértelmű volt, hogy köztük lesz, mivel 15 országnak is a nemzeti madara.

A herceg és Télanyó egyértelműen a nemek közötti egyenjogúság jegyében került be, hiszen hercegnő és Télapó már van az ikonok között. 

Azért a rossz hír az, hogy a következő Unicode kikerülése 2016. júniusra tehető, az előzőt pedig az Apple az iOS 8.3-hoz adta hozzá, amikor is a faji egyenlőség jegyében színes bőrű figurák kerültek az emojik egyre népesebb táborába. 

Forrás: Popsugar


Kommentek megjelenítése