A Spotify szereti a futókat...

Tech Hírek   |   2015.05.21 - 20:01   |   Írta: Pausch Rita   |   563

Ezért valószínű, hogy a futók is viszont szeretik majd a Spotify-t… Az újdonság, a Spotify Running ugyanis lehetővé teszi, hogy a zene végre alkalmazkodjon a tempóhoz.

spotify2

Tegnap, New Yorkban rántották le a leplet az új funkcióról. A Spotify Running felméri a futótempót, elemzi a korábban hallgatott és kedvelt zenéket, hogy aztán tökéletes számokat adagolhasson a mozgás tempójához. A futáshoz alkalmas zenék kiválasztásában neves DJ-k is segítettek a Spotify-nak, így újfajta zenei élmény várja a sport szerelmeseit.

A Spotify célja, hogy energikusabbá tegye és motiválja a futókat, hiszen tudósok már bebizonyították, hogy a zene hatással van a teljesítményre. A Men’s Health magazinban megjelent kutatás eredménye szerint a zenehallgatás futás közben alapvetően gyorsabb tempót eredményez, de a zene ütemétől függően akár még jobb eredményekre is képesek lehetünk. Sőt, a futás utáni regenerációban is nagy szerepe lehet.

spotify3

Idén a későbbiekben további újdonságokra lehet számítani a Spotify-tól a futás és fitnesz témában, ugyanis partneri kapcsolatba kerülnek a Nike és a RunKeeper futóalkalmazással, hogy még tovább kedvezhessenek jó zenékkel a felhasználóknak.

http://youtu.be/0fZBqV_yMq4

Az iPhone-ra már elérhető a frissítés, úgyhogy mindenki próbálja ki, aki csak teheti! Várjuk véleményeteket és tapasztalataitokat hozzászólásban itt, vagy a Facebookon.    


Kommentek megjelenítése