Az argentin hatóságok Apple csempészeket füleltek le

Tech Hírek   |   2015.05.13 - 15:32   |   Írta: Pausch Rita   |   606

A mobileszközökre vonatkozó szigorú szabályozás miatt, Argentínában közel sem egyszerű és főleg olcsó Apple termékekhez jutni. Ott ugyanis nincs Apple Store, a vámok pedig a hivatalosan behozott ilyen jellegű termékekre magasak, úgyhogy az Apple termékek a viszonteladóktól akár háromszoros áron cserélnek gazdát, de az eredeti árhoz képest tízszeres szorzóval eladott iPhone sem ritka.

csempész

Ez viszont éppen elég is ahhoz, hogy a szerencsevadászoknak kedvet csináljon a csempészethez. A hatóságok a buenos airesi repülőtéren ezúttal egy olyan szállítmányt csíptek el, ami az USA-ból Argentína felé tartott. A csempészkísérlet egy céghez köthető, ami egyébként Apple termékek importjával foglalkozik.

A 800 000 dollár értékű és 1700 kg-os rakományban nagy értékű fényképezőgépek mellett, Apple termék is helyet kaptak, köztük 260 iPhone, 60 MacBook és 10 iPad.

Az Apple-nek jelen pillanatban összesen 16 országban vannak hivatalos kiskereskedelmi üzletei, a többi országban, ahol forgalmazza a termékeket, interneten keresztül lehet vásárolni. Ezzel viszont azért a világ nagy részén behatárolt a hozzáférés az Apple termékekhez, miközben a termékek iránt nagy a kereslet.


Kommentek megjelenítése