A Greenpeace az Apple-t méltatta

Tech Hírek   |   2015.05.13 - 09:24   |   Írta: Máté Gergő   |   1085

Apple-Campus-2

A környezetvédő csoport friss tanulmánya szerint az Apple a legmagasabb osztályzatot érdemli szabályozása és a megújuló energiaforrások kiaknázása miatt. A 72 oldalas dokumentáció, melyet Gary Cook és David Pomerantz főként környezetvédelmi és zöld energiával kapcsolatos szempontok alapján vizsgálta a vállalatot.

Jó hír, hogy az almás cég második főhadiszállása is abszolút környezetbarát projekt, továbbá az is, hogy az Apple egyike a három legnagyobb „Green Internet Innovators” (Zöld Internet Fejlesztő) csoportnak az alábbi grafikonon:

apple-ipad-air

A Greenpeace további díjazottjai a Google és a Facebook, ám kizárólag az Apple nyert el mind a négy vizsgált területen (Átláthatóság, Szabályzás, Hatékonyság, Érdekvédelem) tökéletes osztályzatot. A környezetvédők szerint az almás cég elkötelezettsége vitathatatlan és remekül modellezi a 100%-ban megújuló Internet elképzelését, mely példa lehet a többi vállalat számára.

Az alacsonyabb besorolást kapott cégek közé tartozik például az eBay nevű aukciós weboldal, mely a jelenlegi „clean” (tiszta) osztályzat helyett magasabb elérésére törekszik a megújuló energiaforrások terén a tanulmány és az adatközpontot felügyelő Dupont Fabros Technology szerint.

Forrás: cultofmac.com

Jony Ive ismét megkapja a magyaroktól

Apple és WWF együttműködés Kínában

 


Kommentek megjelenítése