Az Apple Watch-csal a szívroham is megelőzhető lehet

Tech Hírek   |   2015.05.10 - 18:14   |   Írta: B Ádam   |   1439

applewatch heartbeat

Az óra pulzusmérője még a legreményteljesebb elvárásokat is felülmúlta, azonban ennél nagyobb áttörés is jöhet: a szívinfarktus megjóslása annak megtörténte előtt.

Az Apple Watch ugyan nincs elismerve orvosi eszközként, azonban felfedezték, hogy majdnem olyan pontos adatokat közöl, mint egy EKG. Brad Larson összehasonlította az órát egy Mio Alpha pulzusmérővel, és a kapott adatok biztatóak voltak. A Mio Alpha három, míg a Watch öt másodpercenként vett mintát, ennek ellenére a mérések eredményei közel azonosak voltak.

apple-watch-vs-mio-alpha

A cupertinói cég új csúcskütyüje hasznos lehet a szívbetegségek tanulmányozásánál hosszú távon, és ha az Apple megszerezné az FDA engedélyét az EKG adatok leolvasásához, a jövőben akár arra is lehetne használni, hogy felhívja a felhasználók figyelmét, ha egy szívroham vagy stroke előjeleit véli felfedezni.

Elsőként az FDA jóváhagyását kellene megszereznie az Apple-nek, ez nem tűnik lehetetlennek ismerve az almások múltbéli eltökéltségét, így valami sokkal nagyobb és hasznosabb dolog is úton lehet, mint a lépésszámlálás.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek: Nagyobbat szólhat a Watch, mint az első iPhone

Szerintük az Apple Watch a legjobb okosóra a piacon

Így állítható az Apple Watch naptár applikációja

Apple Watch? Áh! Ezen az Android-os órán Mac OS fut!


Kommentek megjelenítése