Amerikában is rákaptak a phablet ízére

Tech Hírek   |   2015.05.10 - 06:45   |   Írta: Zoltan C   |   993

A péklapát méretű telefonok egyes régiókban már évek óta divatosnak számítanak, legjobb példa erre talán a Távol-Kelet. A legújabb kimutatások szerint az USA lakossága is kezd az ázsiai ízlés felé orientálódni - legalábbis az okostelefonok méretét illetően.

Képernyőfotó 2015-05-10 - 8.42.59

A Kantar Wordlpanel elemzői szerint a nagy méretű készülékek az USA okostelefon eladásainak 21%-át tették ki 2015 első negyedévében - ez mindössze 6% volt az előző év ugyanezen időszakában! A növekedés nagyban köszönhető az iPhone 6 Plusznak, amely a kategória eladásainak 44%-át vitte el. Az említett cég nem vizsgálta más gyártók eladásait részletesebben, de nem tévedhetünk nagyot, ha azt feltételezzük, hogy a fennmaradó rész nagy részét a Samsung adta el. Olyan behemótjai álltak szembe a 6 Plusszal a vizsgált időszakban, mint a Galaxy Note 4.

Világszinten továbbra is androidos telefonból adják el a legtöbbet. Viszont - köszönhetően az iPhone paradigmaváltásának - vannak arra utaló jelek, hogy a droid előnye szépen lassan elsorvad. Kína lehet a kulcs az Apple számára, ahol a phabletjeinek hála majdnem 10 százalékot javított piaci részesedést tekintve egy év alatt. 

Forrás: kantarworldpanel

engadget


Kommentek megjelenítése