Az iPad a tabletpiac királya

Tech Hírek   |   2015.05.04 - 21:57   |   Írta: B Ádam   |   892

IDC-Q1-2015-Tablets

Az IDC felmérése szerint továbbra is az Apple a világ legnagyobb tabletforgalmazója – a majdnem 23 százalékos visszaesés ellenére is.

Mint azt már korábban megírtuk, az iPad eladások csökkentek tavalyhoz képest, ugyanis a 2014-es 16,35 millió darabbal szemben idén „csak” 12,6 millió készülék fogyott el az év második negyedévében.

Nem meglepő a visszaesés, hiszen a tableteladások világszerte csökkentek, az első negyedévben 6 százalékos csökkenés volt tapasztalható összességében. A második helyen lévő Samsung 9 millió tabletet tudott értékesíteni, ez 16 százalékkal kevesebb, mint 2014 ugyanezen időszakában. Nagy szakadékot követően a Lenovo következik, itt 23 százalékos növekedés történt, ami így is csak 2,5 millió tableteladást eredményezett.

Az Apple tehát továbbra is uralja a piacot ezen a téren is, ráadásul Tim Cook vezérigazgató a jelenleginél is sikeresebb jövőben reménykedik.

„Még mindig úgy hiszem, hogy az iPad egy rendkívül sikeres termék lehet hosszú távon. Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de bízom benne, hogy így lesz.”

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: iPad teszt modellt loptak Cupertinóban


Kommentek megjelenítése