Alig 24 óra alatt az Apple Watch lenyomta az összes Android-os órát

Tech Hírek   |   2015.04.27 - 09:31   |   Írta: Máté Gergő   |   997

Talán még korai lenne komoly kijelentéseket tenni az Apple Watch sikerességével kapcsolatban. Azonban kétségtelen, hogy az almás cég első okos órája pokolian jól startolt: egy nap leforgása alatt több fogyott belőle, mint az Android-os órákból összesen.

Android-Wear-emojis-940x462

Nehéz idő következik az Android-os hordozható eszközök számára.

A Business Insider új riportjában Rob Price rámutatott, hogy 2014-ben az összes Google által készített rendszerű órából (beleértve a Motorola, LG és a Samsung termékeit) összesen 720.000 darabot értékesítettek.

Ezt összehasonlítva a CultofMac által közölt felmérésből (mely a Slice Intelligence nevű marketing ügynökség méréseire alapoz) kitűnik, hogy az almás cégnek sikerült 957.000 Apple Watch-ot eladnia az első napon.

Természetesen figyelembe kell vennünk, hogy az Apple egész marketing apparátusa koncentrált az Apple Watch-ra, míg a másik oldalon az LG és a Samsung csupán mellékprojektekként foglalkoztak a hordozható eszközökkel. Kétségtelen, hogy az Apple terméke nagyon felkapott és ez ügyes reklámstratégiának köszönhető.

A továbbiakban az Android-os órák gyártóinak mindenképpen fel kell venniük a kesztyűt, amennyiben szeretnék megtartani a jelentős piaci részesedésüket.

Forrás: cultofandroid.com

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 3.000 alkalmazással startol az Apple Watch

Pénteken érkezik az Apple Watch a kiválasztott üzletekbe

Megváltozott az Apple Watch szállítási státusza

Csúszik az iMac-ek szállítási ideje


Kommentek megjelenítése