Az Apple Watch gyengéd halála

Tech Hírek   |   2015.04.25 - 10:30   |   Írta: Pausch Rita   |   2266

A C|Net egy kis női tesztnek vetette alá az Apple Watch-ot. Nézzük mit tett vele a hölgy!

teszt watch

A Watch kapott egy 10 perces búvárleckét. Mivel tudható, hogy csak cseppálló, így ez akár már meg is viselhette volna, de becsülendő, hogy ennyi ideig állta a sarat. Mondjuk én még úsztattam volna egy kicsit tovább, csak a hecc kedvéért. Egy biztos: az izzadság és a kézmosás nem fog neki ártani, a látottak alapján feltehetőleg egy zuhanyzás sem, de az utóbbi azért már rizikósabb.

 Az úszásóra után a karcteszt következett. A műsorvezető hölgy a konyhában található eszközökkel esett neki az órának, bár lehetett volna ezt még durvábban is.
Az mindenképpen kellemes csalódás, hogy az óra jól bírta ezt a kiképzést is. Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy zsebkarcnak megfelelő nyomok keletkeztek-e rajta, ezt ugyanis nem lehetett megállapítani abból a távolságból, ahonnan felvették.

A kínzás következő része egy könnyed és – szerintem tök értelmetlen – szósz-pakolás volt. Itt a hölgy meglocsolta mindenféle konyhai folyadékkal kezdve a bortól, a juharszirupon, a szójaszószon, a ketchupon és a nutellán keresztül. A helyében, én még megpróbáltam volna valamilyen olajat és ecetet is, elvégre ezek nélkül nincs jó pác...
Az órát ezek a cuccok nem érintették meg. Ami viszont kifejezetten pozitív, hogy nem keletkeztek elszíneződések a szíjon. Kérdés, csak, hogy ez nem a rövid időegységnek köszönhető-e. Az igazán érdekel, hogy az a szép fehér szíj vajon sárgul-e majd a viselés, napfény, egyebek hatására.

Ezután jött a forró vizet az Apple Watch-ra! Csak néhány percig hagyta a lobogó vízben az órát, de már jött a figyelmeztetés és a szerkezet újraindult. Jó tanács: szaunában inkább ne használjuk, az emelkedő hőmérsékletet láthatóan nem tolerálta a készülék.

A végső töréstesztek egész jól mentek. Legalábbis, amíg olyan strapának volt kitéve a cucc, mint amikor csuklómagasságból leejtjük és utána szolidan megtapossuk, két bal kezünknek és lábunknak köszönhetően. (Én személy szerint képes vagyok erre a mutatványra.) Az esés és utána a kis hölgy súlya meg sem kottyant neki, ellenben egyetlen ütés egy vasserpenyővel kinyírta. Ebből az következik, hogy ha a fent említett baleset megtörténik, akkor feltehetően nem lesz baja (persze nem mindegy az illető tömege és a lépés gyorsasága). De az már nagyon kérdéses, hogy ha a kezünkön van, hadonászunk és beleütjük valamibe, akkor nem törik-e el.

Összességében kár, hogy olyan valaki tesztelte, aki eleve láthatóan sajnálta a készüléket. Bár megtett mindent, amit igazán kellett, de bízhatták volna valaki olyanra a feladatot, aki jobban odapakolt volna. Azért így is megdöglött és ez a teszt sehol sem volt ahhoz képest, amikor megsütötték kólában az iPhone-t…   

http://youtu.be/Sn0ovf_-uJY

Forrás: Macrumors


Kommentek megjelenítése