Hol terjeszkedik tovább az Apple Pay?

Tech Hírek   |   2015.04.17 - 20:14   |   Írta: Máté Gergő   |   740

Ebben az évben az Apple Pay várhatóan terjeszkedni fog az Egyesült Államokon kívül. A mobil fizetési szolgáltatás ősszel érkezhet Kanadába.

timcook-applepay

Az Apple tárgyalásokat folytat a hat legnagyobb kanadai bankkal és a tervek szerint Novemberben már el is indulhat a szolgáltatás, így az ottani ügyfelek is fizethetnek az iPhone és az Apple Watch készülékeiken a The Wall Street Journal szerint.

Némi aggály azért felmerült, mivel a bankok állítólag vonakodnak megfizetni az Apple szolgáltatásának díját és félnek az esetleges biztonsági problémáktól. Annak ellenére, hogy az Apple Pay jóval biztonságosabb, mint a tradicionális kártyás fizetés, azért akadnak lukak.

A Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank, Bank of Nova Scotia, Bank of Montreal, Canadian Imperial Bank of Commerce és a National Bank of Canada mind tárgyalást folytat az almás céggel, de a Journal szerint nem lesz összevont szolgáltatásindítás, a bankok külön startolnának.

Az Apple Kínában is szeretné elindítani az Apple Pay-t, de itt nehézségbe ütközött a díjak elfogadtatásával kapcsolatban. Európában szintén folynak az egyeztetések, ám ez hosszú menet lesz.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikkek:

Nincs elég Apple Watch

Tim Cook a világ egyik legbefolyásosabb embere

 


Kommentek megjelenítése