Függő vagy független

Tech Hírek   |   2015.04.14 - 05:49   |   Írta: H.A   |   16269

Mostanában egyre többször botlok bele szolgáltató által letiltott iPhone-ba, ezért is gondoltam, hogy írok erről a problémáról néhány szót.

noservice

Először is, ha teheted független iPhone-t vásárolj, így nagyban elkerülheted a letiltásból eredő gondokat. Nem véletlenül írtam, hogy nagyban és nem minden, ugyan is a Telenor-nál csak az iPhone 6 megjelenése óta függők az iPhone-ok előtte független iPhone modelleket osztogattak, de ezeket a független modelleket is kilövöldözi a hálózatokról a Telenor, ha nem fizetik a részleteket vagy megszegik szerződést. Eddig minden telefonos és iPhone körökben járatos személy úgy gondolta, hogy a letiltást egy egyszerű trükkel ellehet kerülni. A trükk a következő, a szolgáltatónál megvásárolt iPhone-t bevisszük egy hivatalos Apple szervizbe, vagy egy külföldi Apple Store-ba (NEM A SZOLGÁLTATÓHOZ) és ott valami mondvacsinált hibával kicseréltetjük azt garanciába.  Így a szolgáltatónál nem lesz regisztrálva a készülék csere, és hiába tiltják le a részletre megvásárolt és nem fizetett iPhone-t az IMEI száma szerint az már az Apple-nél csücsül a raktárban. Mostanáig ez a trükk működött is, de minta a cikk elején említettem egyre többen keresnek meg letiltott készülék problémával. Sőt mostanában olyan készülékeket is kilövöldöz a Vodafone a hálózatról amit 2 éve vettek náluk, és azóta már többször is ki lett cserélve az Almánál. Sajnos ezekkel a letiltott készülékekkel semmit nem lehet kezdeni addig amíg nem fizetik ki a szolgáltatónál felhalmozott tartozást rájuk, de az általában már akkora összeg, hogy értelmetlen volna. Egyenlőre csak a Vodafone függő készülékekről érkezetek hírek, de lehetséges, hogy  hamarosan a többi hazai szolgáltatónál is elkezdődhet ez a tendencia. A fent leírt probléma kizárólag a szolgáltatóknál részletre vagy új előfizetésre vásárolt és nem fizetett iPhone készülékekre érvényes. 

Aki teheti mindenképpen gyárilag kártyafüggetlen iPhone-t vásároljon, valamelyik itthoni hivatalos Apple kereskedőnél, azzal tuti nem lesz hasonló problémája. 


Kommentek megjelenítése