Napi rövidhírek: új MacBook, emberi agyat utánzó mesterséges intelligencia és még sok egyéb

Tech Hírek   |   2015.04.10 - 11:53   |   Írta: Zoltan C   |   861

Fullbleed head-on

Az Apple ismét feltalálta a laptopot 

Az Apple legújabb próbálkozása a laptopok forradalmasítására itt van és a teszterek többsége már nyüstölés alá is vehette - hamarosan nálunk is olvashattok az első tapasztalatokról. Hónapokon keresztül izzott az Apple közösség, hogy most egy 12 inches "iPad Pro" vagy  egy Retina MacBook Air készül-e Cupertinóban. Aztán lett egy új 12 inches MacBook.

Nem tesz jót az iOS 8.3 a TouchID-nek...

Nálunk is olvashattok már korábban az Apple nem túl jó fényt vető legújabb gikszerről: ha nem frissítettél még a 8.3-ra, talán jobb is ha vársz még egy picit. Ugyanis több Reddit és Twitter felhasználó számolt be arról, hogy az iTunes és App Store TouchID támogatása gyakorlatilag megszűnt a frissítéssel - de legalább vannak már fajilag sokszínű emotikonjaink. 

Az emberi agyat utánzó mesterséges intelligencia szoftvert tesztel az IBM

Körülbelül 2011 óta nem hallani a Numenta szoftver projektról, viszont most a MIT Technology Review értesülései szerint az IBM lát fantáziát a programban. Egészen gyakorlatias módon kívánják hasznosítani a Numenta algoritmusait: műholdak termőföldekről készült felvételeit elemeznék vele.

Nem sok értelme van sorban állni az Apple Watch-ért

Nem újdonság, hogy az igazi fanok már napokkal egy-egy új Apple termék megjelenése előtt megjelennek az almás üzleteknél - már-már ez egy fajta vallásos hagyomány. Ezért is érdekes, hogy egy a Business Insider által kiszivárogtatott belsős memoban Angle Ahrendts szeretne ezt a hagyományt minél előbb beszüntettetni.

Forrás: engadget.com


Kommentek megjelenítése