A Touch ID meghibásodását okozhatja az iOS 8.3-ra való frissítés

Tech Hírek   |   2015.04.10 - 07:16   |   Írta: B Ádam   |   770

touch-id-iphone-6

Az iOS 8.3 szerdai megjelenése után több felhasználó is arra panaszkodott az Apple, a Reddit és a MacRumors fórumain, hogy a legújabb szoftverfrissítést követően nem működik a Touch ID funkció. A probléma több modellt is érint, beleértve az iPhone 5S-t, az iPhone 6-ot, az iPhone 6 Plus-t és az iPad Air 2-t, viszont úgy tűnik, hogy nem mindegyik felhasználónál jött elő a hiba.

„Nemrég frissítettem iOS 8.3-ra, ami nem engedi, hogy használjam a Touch ID-t az Apple Store-ban. A jelszavamat minden egyes vásárlásnál kéri. Tapasztalt bárki más hasonlót? A funkció be van kapcsolva, és hiába próbálom ki-, majd újra bekapcsolni” – írta egy felhasználó a Redditen.

A bug attól függetlenül jelentkezik, hogy a Touch ID engedélyezve van-e, megoldás egyelőre nincs rá. Úgy tűnik, hogy az Apple-nek hasonló problémával kell szembenéznie, mint az iOS 8.0.1-nél, ahol a Wi-Fi és szintén a Touch ID hibásodott meg (akkor a 8.0.2-vel javították a problémát).

Szerencsére a mostani hiba inkább csak kellemetlen, mintsem biztonsági kockázatot jelentő, a felhasználóknak továbbra is meg kell adniuk jelszavukat, ha vásárolni akarnak az Apple Store-ban. Az Apple egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a problémával kapcsolatban.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Force Touch technológiával érkezhet az iPhone 6s Plus


Kommentek megjelenítése