Hát így került Angela Ahrendts az Apple céghez

Tech Hírek   |   2015.03.27 - 16:24   |   Írta: Pausch Rita   |   1339

Amióta Tim Cook vezeti az Apple-t nem csak a termékek terén változtattak lényeges elemekben, de kissé máshogyan zajlik a munkaerő toborzás is.

ahrendts tokyo

Egy történet kering arról, hogy az egyik Apple mérnököt, Bob Belleville-t, Jobs hogyan vette rá egykor, hogy neki dolgozzon. „ Minden, amit egész eddigi életedben csináltál szar (sic!), miért nem jössz és dolgozol nekem?” – kérdezte Steve Bobot, aki ennek a kedves invitálásnak nem tudott végül ellenállni. Bár Cook ebben sem követte a nagy vezért, de még így is sikerült átcsábítani Ahrendts-et az Almához.

Angelát már első találkozásuk alkalmával lenyűgözte Tim Cook személyisége. Egy igazán békés, nyugodt embernek ismerte meg és ma is azt gondolja róla, hogy nem csak az Apple, de mindenki érdekeit nézi. (Az Apple Watch Edition 17 000 dollár. – szerk.) A kiskereskedelemi ágért felelős alelnök úgy gondolja, sokkal több ilyen vezetőre lenne szüksége a világnak.

Az első találkozások alkalmával Cook és Ahrendts azt igyekeztek közösen kideríteni, hogy mennyire lenne jó választás a Burberry vezető az Apple-nek és egyáltalán nem is foglalkoztak a nő szakmai múltjával. Főleg a kiskereskedelmi üzletág lehetséges jövőjéről beszéltek. A divat alig került szóba.

Cook szerint Angela „kulturálisan tökéletesen passzol” az Apple céghez. A vezérigazgató szerint már egy hét után olyan volt a nővel együtt dolgozni, mintha már egy éve ott lenne, mostanra pedig olyan, mintha évek teltek volna el.

Arról már folynak a találgatások, hogy talán a Burberry volt vezérigazgatója lehetne Tim Cook potenciális utódja a vezetői székben. Egy biztos, 2014-ben Angela Ahrendts többet keresett, mint Tim Cook.   

Forrás: CultofMac
Kép forrása: Mac Otakara, Twitter


Kommentek megjelenítése