Az ABC leleplezte az Apple titkos laborját

Tech Hírek   |   2015.03.22 - 11:14   |   Írta: Pausch Rita   |   1126

Egy raktárnak tűnő helységet látni a felvételen, a riporter bemegy egy ajtón. A helységben az emberek különféle fitneszgépeken izzadnak, az arcukon olyan maszkokkal, amit Tom Hardy viselt a Batman-ben. Egy titkos fitneszterem fura szerkezetekkel. Hogy mi ez? Az Apple fitnesz- és egészséglaborja, ahol két éve csendben folynak a kutatások, hogy a Watch megszülethessen.

ABC lab

Az ABC csatorna exkluzív lehetőséget kapott az Apple-től, hogy körül nézzenek és bemutathassák mi is folyik a laborjukban. Futás, ellipszis tréning, jóga, evezés, csak néhány azokból a sportokból, amik segítik az Apple mérnökeit és szakembereit, hogy a begyűjtött és lejegyzett adatok segítségével még hatásosabb eszközt készíthessenek.

- A tesztalanyok tisztában voltak vele, hogy valamit kipróbálnak, de fogalmuk sem volt róla, hogy az az Apple Watch. – mesélte Jeff Williams, az Apple műveletekért felelős alelnöke. – Felismerhetetlenné tettük a próbakészülékeket.     

Jay Blahnik, a „titkos” központ vezetője azt is elmondta, hogy még hőkamrákban is tesztelték az okosórát, hogy megtudják miként viselkedik eltérő éghajlaton.

ABC lab2

A szakértők szerint, a tudomány számára is készülhetnek hasznos feljegyzések a ResearchKit-nek köszönhetően. Dr. Micheal McConnell professzor szerint a Watch kutatási eredményei például hozzájárulhatnak a kardióvaszkuláris betegségekkel kapcsolatos kutatásokhoz is.    

Sajnos az ABC által készített videót törölték a YouTube-ról, de itt megtekinthető:

Inside Apple's Top Secret Health and Fitness Lab for Apple Watch Development


Kommentek megjelenítése