Mélybulvár szagú infók a legújabb Jobs könyvből

Tech Hírek   |   2015.03.15 - 08:30   |   Írta: Zoltan C   |   740

becomingstevejobsEzen héten kiadják a legújabb Steve Jobs életéről szóló könyvet az Államokban, "Becoming Steve Jobs" címmel, amit Brent Schlender és Rick Tetzeli jegyez. Schlender egyébként számtalan interjút készített Jobs-szal még életében. A könyv ugyan csak március 24-én jelenik meg, de az Amazon ízelítője tartalmaz jó néhány nyalánkságot. A legjobb és legellentmondásosabb rész talán az, amikor Tim Cook felajánlott a máját Jobs-nak, de ő nem fogadta el.

Mivel mindketten ugyanabba a ritka vércsoportba tartoznak, Tim szívesen felajánlotta mája egy részét főnökének, de ő azt visszautasította - majd végül 2009-ben teljes májátültetésen sikerült átesnie. A történet szerint, Cook nagyon segíteni szeretett volna, amint megtudta, hogy alkalmas donor, naponta járkált egy a Bay Area-tól messzi kórházba tesztekre.

A könyvből szintén kiderül, hogy Jobs és a Disney vezér Bob Iger közösen megvették volna a Yahoo!-t, így törve be a keresők piacára. Továbbá sok Walter Isaacson - a legutóbbi Jobs könyv szerzője - által feldobott félinformációt jobban kibont, ilyen például Jobs és a TV kapcsolata. E szerint, egyszer Jobs személyesen közölte Jony Ive-val, hogy "Egyszerűen nem szeretm a TV-ket. Az Apple soha többet nem fog TV-ket gyártani."

Mindezek mellett, igyekszik a szerző kitérni Jobs személyének átalakulására is, hogyan vált egy arrogáns, kirekesztett valakiből egy látnoki vezető, aki a csúcsra vitte az Apple-t. Dúskálni fogunk az interjúkban, Jobs barátitól és családjától kezdve, az összes fontosabb munkatársa megszólal.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése