Okos játék a kis művészeknek - Osmo Masterpiece

Tech Hírek   |   2015.03.14 - 10:40   |   Írta: Pausch Rita   |   1257

Azokban a családokban, ahol a szülők Apple termékeket használnak, szinte óhatatlan, hogy a gyerekeik is előbb utóbb rákapnak az iPadre és az iPhone-ra. Korábban már írtunk az Osmo játékokról, amik egy jó alternatívát jelenthetnek arra, hogy a kicsiket ne szippantsa be teljesen a virtuális játékok világa.

osmo draw

Ezek a játékok kitűnő lehetőséget jelentenek arra, hogy a gyerekek a valós világban játsszanak, de mégis bevonhassák a technika legújabb vívmányait is. Ezzel a srácok megtanulják a két világ határait, ráadásul mindezt úgy, hogy a magányos vagy esetleg páros képernyőnyomkodás helyett, akár jóval többen is játszhatnak egyszerre.

A Time magazin a 2014-es év legnagyobb felfedezésének nevezte az Osmo játékait, ami talán kissé túlzó ugyan, de mindenképpen remek kezdeményezésről van szó, ez viszont vitathatatlan.

Az Osmo legújabb terméke a Masterpiece ezúttal rajzolni hívja a gyerekeket egy fotó vagy kép alapján mégis a saját határaikon belül készíthetnek egy igazán profi képet. Egyszerre tanulják használni az iPad-et és fejlesztik a rajzkészségüket.  

osmo draw2

Nekem azért is tetszik külön ez a dolog, mert gyakori kérés a gyerekektől, hogy kifestőket nyomtatgassunk nekik, most ezzel a játékkal megalkothatják akár a saját kifestőjüket is.

Az alábbi videó remekül szemlélteti, hogy hogyan is működik az Osmo család legújabb tagja:

http://youtu.be/0upQlA6K5YI



Kommentek megjelenítése