Modern család Apple módra

Tech Hírek   |   2015.02.25 - 15:24   |   Írta: Pausch Rita   |   2034

A több kereskedelmi csatornán nálunk is futó, Emmy-díjas sorozat, a „Modern család” legújabb epizódja egészen egyedülálló lesz.

A szóban forgó rész egy MacBook kijelzőjén fog játszódni és kizárólag iPhone és iPad kamerákkal vették fel, vagyis majdhogynem az első "szelfi produkcióról" beszélhetünk. A rész tematikája, hogy a szereplők különféle mobileszközökön kommunikálnak.

modernfamily

Hogy mennyire nem egyszerű egyetlen ilyen rész elkészítése, az is bizonyítja, hogy több, mint 3 hónapba tellett, igaz ebben nagy része volt a szükséges számítógépes utómunkának is. Például annak, hogy lemodellezzenek egy OS X Yosemitét a képernyőre, effektnek.

A részt Steven Levitan rendezi, és azt meséli az alábbi videóban, hogy ezt az egészet tető alá hozni annyira nem is volt bonyolult, ahogy első hallásra tűnhet. A rendező szerint annyira nem változtat a dolgokon, hogy kamera helyett iPhone-t használtak, sőt a rész sajátosságai miatt nekik így volt egyszerűbb.

A színészeknek is idomulni kellett a körülményekhez, abban, hogy miként álljanak vagy hogyan tartsák a kezüket. Az utóbbi például azt jelentette, hogy a színészeknek mindig fognia kellett a velük szemben álló operatőr kezét, vagy az állványt, hogy úgy tűnjön, ők veszik fel magukat.

modernfamily2

A forgatás során a készítők különféle állványokat alkalmaztak megóvva a nézőket az olyan felvételektől, amiktől akár tengeribetegséget is kaphatnak, de persze arra is volt példa, hogy az operatőr tartotta a kezében a telefont.  

Különben a sorozat életében már előfordult egy-egy jelenet, amit szintén iPhone-nal rögzítettek, de arra még nem volt példa korábban, hogy egy egész részt forgassanak így. A kész mű a cikk írásának estéjén kerül adásba az amerikai ABC csatornán.

 

 

Forrás: Buzzfeed 


Kommentek megjelenítése